11:48 09.11.2017

Депутати Київради готують пропозиції щодо створення музею на Поштовій площі

1 хв читати

Депутати Київської міської ради готують низку проектів рішень щодо створення музею на Поштовій площі столиці, повідомив заступник міського голови, секретар Київської міськради Володимир Прокопів.

"З приводу музею, наскільки мені відомо, вже готують низку проектів рішень з подачі наших колег-депутатів, я також беру у цьому участь, щодо створення музею.... Ми в будь-якому разі прийматимемо це рішення в цьому залі з цього приводу", - сказав він під час засідання Київради в четвер.

В.Прокопів також нагадав, що петиція про збереження археологічних пам'яток на Поштовій площі зібрала понад 13 тис. підписів.

Раніше заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко повідомив, що роботи зі створення музею на Поштовій площі тривають за планом.

"Роботи зі збереження, дослідження, консервації та музеєфікації ділянки узбережного кварталу XI-XII ст. здійснюються за планом. Фінансування в розмірі 27 млн грн місто виділило. Сьогодні технологічний процес. Також для підготовки якісної методики консервації ділянки і детальної концепції майбутнього музею археологам потрібен час. Цей фактор теж треба враховувати", - зазначив О.Спасибко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА