12:35 09.11.2017

Суд зобов'язав конфіскувати 208 тис. грн благодійних внесків на підтримку Аграрної партії

2 хв читати
Суд зобов'язав конфіскувати 208 тис. грн благодійних внесків на підтримку Аграрної партії

Апеляційний суд Києва ухвалив рішення конфіскувати до державного бюджету 208 тис. грн благодійного внеску на підтримку "Аграрної партії України".

Згідно з повідомленням на сайті Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК), Аграрна партія в листопаді 2016 року одержала на свої рахунки в ПриватБанку і УкрСиббанку два внески по 104 тис. грн.

Кошти надійшли від ТОВ "Науково-технічний центр "Алвіго", засновником якого є Товариство з обмеженою відповідальністю "Алвіго".

При проведенні департаментом з питань запобігання політичної корупції НАЗК аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, було встановлений факт того, що на дату здійснення внесків кінцевими бенефіціарами "Алвіго" були іноземні громадяни.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб (ЄДР), кінцевими бенефіціарами зазначеної юридичної особи є громадяни РФ і Естонії.

Аграрна партія отримані внески компанії повернула.

Згідно з інформацією НАЗК з посиланням на статті 212-15 Кодексу України про адміністративні порушення, надання внеску на підтримку політичної партії тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб юридичної особи, які здійснювали внески, від ста до ста тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією суми вкладу на підтримку політичної партії, поданою з порушенням закону.

Закон України "Про політичні партії в Україні" не допускає здійснення внесків на підтримку політичних партій, зокрема юридичними особами, кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) яких є іноземці або особи без громадянства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА