12:47 09.11.2017

Вкладники довгобудів припинили блокувати Київську міськадміністрацію

2 хв читати

Протестувальники-вкладники довгобудів припинили блокувати будівлю Київської міської адміністрації, оскільки їхні вимоги задовольнили.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", активісти покинули будівлю, після того, як депутати Київської міськради задовольнили їхню вимогу, зокрема, 97 депутатів дали згоду на розробку проекту будівництва.

"Зараз була сесія, вони розглянули питання про розробку проекту. Проголосували "за". Вони дали нам дозвіл на розробку проекту, земельну ділянку", - сказав член правління "ЖК "Перлина Троєщини" Руслан Вапеник активістам.

Після цього протестувальники полишили будівлю КМДА.

Основну частину протестувальників становили мешканці та вкладники "ЖК Перлина Троєщини" та інші вкладники "об'єктів Войцеховського".

Один з мешканців "ЖК Перлина Троєщини" повідомив журналістам, що основні вимоги протестувальників полягали в тому, щоб депутати проголосували проект рішення про відведення земельної ділянки для будівництва житлового будинку, а також, щоб Держгеокадастр розглянув питання цих жителів, зокрема про узгодження питань будівництва.

За його словами, першу та другу чергу будівництва вже здали в експлуатацію, проте третя черга будівництва не може розпочатися через відсутність дозволу на будівництво.

"Ми вже два роки цього чекаємо, і сподіваємося, що навесні вже почнемо будуватися. Люди заплатили майже 100% вартості. Пан Войцеховський живе собі спокійно, ніхто його ще не посадив до в'язниці, хоча він пограбував стільки людей", - додав активіст.

Генеральна прокуратура України наприкінці жовтня 2016 завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо забудовника Войцеховського, підозрюваного в скоєнні низки кримінальних злочинів і створенні організованої злочинної групи.

Войцеховського було затримано 15 липня 2016 року за підозрою в ухилянні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні організованої злочинної групи та інших злочинах.

Печерський райсуд Києва обрав Войцеховскому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із визначенням застави в розмірі 14 млн грн, після внесення якої він мав перебувати за місцем свого фактичного проживання.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА