13:56 09.11.2017

Омелян сподівається на зняття можливих обвинувачень за підсумками розслідування щодо нього в НАБУ

3 хв читати
Омелян сподівається на зняття можливих обвинувачень за підсумками розслідування щодо нього в НАБУ

Міністр інфраструктури України сподівається, що за підсумками розслідування щодо нього в Національному антикорупційному бюро (НАБУ) все припущення і звинувачення будуть зняті.

Як повідомив він під час брифінгу в Києві в четвер, у НАБУ перебувають близько п'яти кримінальних розслідувань щодо зловживань у рамках інфраструктури України, з яких два стосуються топ-чиновників і мільярдних крадіжок.

Він додав, що багато розслідування були ініційовані саме з подачі Мінінфраструктури і на базі його матеріалів, оскільки міністерство активно працює з НАБУ з моменту його створення.

"Єдина справа, що стосується мене, з'ясування обставина щодо мого проживання, була розглянута першою, напевно, вона була найпростішою, і я сподіваюся, ми так само швидко знайдемо відповідь на всі запитання, які непокоять детективів. Я нагадаю, що питання проживання міністра інфраструктури вже порушувала преса, я надав усі пояснення мас-медіа. я сподіваюся, що ми зможемо спільно з НАБУ завершити цю справу і сказати, що всі підозри і будь-які припущення знято", - констатував В.Омелян.

Як повідомлялося, детективи НАБУ 3 листопада проводили слідчі дії в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого незаконного збагачення і можливого декларування недостовірних даних В.Омеляном. Зазначалося, що про підозру в цьому кримінальному провадженні наразі нікому не повідомляли. Досудове розслідування триває.

Під час досудового розслідування НАБУ встановило, що, починаючи з 10 грудня 2016 року, міністр інфраструктури, його дружина і син проживали в будинку, який по праву приватної власності з 27 вересня 2016 року належить двоюрідній племінниці дружини. Орієнтовна вартість будинку становить 7 млн грн.

Детектив НАБУ вказав, що, за інформацією Державної фіскальної служби України доходів, які б надавали можливості двоюрідній племінниці дружини міністра купити такий будинок, остання не мала.

Крім того, в період з 23 березня 2009 року до 23 березня 2011 року мати двоюрідної племінниці дружини видавала довіреність В.Омеляну на право керування автомобілем марки Lexsus RX 350, "що свідчить про їхні довірливі стосунки".

У клопотанні НАБУ вказується, що 29 березня 2017 року голова Мінінфраструктури подав електронну декларацію за 2016 рік, в якій вказав, що фактично проживає в квартирі, яка на праві приватної власності належить його дружині. Водночас В.Омелян не вказав свого права користування нерухомим майном, а саме будинком, де проживає. Зазначено, що відомості, представлені В.Омеляном в декларації за 2016 рік, відрізняються від достовірних на 7 млн грн, що становить понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Детектив НАБУ також вказав, що досудовим розслідуванням встановлено: В.Омелян з 2015 року користується автомобілем BMW X5 2015 року випуску, орієнтовною вартістю 1 млн 590 тис. грн. Цей транспортний засіб належить братові міністра. Однак, цей транспортний засіб, яким користується міністр інфраструктури, усупереч ст.46 закону України "Про запобігання корупції", не було зазначено в його декларації за 2015 і 2016 року.

На думку НАБУ, В.Омелян подав недостовірні відомості в декларації, а тому в діях останнього вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Сам В.Омелян заявляв, що в його декларації немає порушень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА