16:57 09.11.2017

Телеканал "Рада" переміг у конкурсі на отримання ліцензії на загальнонаціональне цифрове мовлення

2 хв читати
Телеканал "Рада" переміг у конкурсі на отримання ліцензії на загальнонаціональне цифрове мовлення

Телеканал "Рада" став переможцем у конкурсі на отримання ліцензії на загальнонаціональне цифрове мовлення в телемережі MX-5.

Таке рішення в четвер ухвалила Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. За нього проголосували всі члени ради.

"Я голосуватиму за "Раду". У приватних каналах ми, як правило, висловлюємо свою думку, а канал "Рада", як дзеркало, для мене він, по суті, менш дискусійний. Державний канал має доносити правду, виборці мають знати, що відбувається в парламенті", - сказав перед голосуванням голова Нацради Юрій Артеменко.

Загалом на ліцензію, окрім "Ради", претендували канали "112.Україна", NewsOne, "Плюс-Плюс" та "УНІАН ТБ".

Крім того, як зазначила прес-служба ради з посиланням на слова його члена Сергія Костинського, нині в країні немає державного мовлення, колишні державні компанії реформовано в Національну суспільну телерадіокомпанію України, в якої зовсім інші завдання.

"Є лише "UA|TV", який мовить на закордон, і радіо Міністерства оборони України "Армія ФМ". З огляду на те, що проти країни ведеться гібридна війна, наявність загальнонаціонального телевізійного мовника, який доносить до громадян позицію держави, має бути в пріоритеті", - додав він.

Крім того, члени Національної ради зазначили, що всі учасники цього конкурсу могли стати переможцями, і висловили сподівання, що провайдер цифрової мережі "Зеонбуд" розширить можливості мовлення в кожному із чотирьох мультиплексів. Таким чином можна буде задовольнити бажання багатьох телерадіоорганізацій, які ще не отримали ліцензій на мовлення в цифрі.

Як повідомлялося, Нацрада в серпні поточного року виставила на конкурс ліцензію на право цілодобового мовлення на вільному загальнонаціональному каналі мовлення багатоканальної телемережі MX-5.

Програмна концепція претендента мала передбачати в загальному обсязі мовлення щонайменше 50-відсоткову частку соціально важливих програм для забезпечення інформаційних потреб громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА