07:37 10.11.2017

Проект нового оборонного бюджету США включає допомогу в підготовці військових медиків і посилення ВПС і ВМС України

2 хв читати
Проект нового оборонного бюджету США включає допомогу в підготовці військових медиків і посилення ВПС і ВМС України

Схвалений проект нового бюджету США на оборону передбачає реабілітацію в медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також посилення повітряних і військово-морських сил України, повідомили в посольстві України в США.
"Проект закону санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру. До нього також включені нові положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення спроможності повітряних і військово-морських сил нашої держави", - йдеться в повідомленні посольства в Фейсбук в четвер увечері.
Дипломати уточнили, що вперше на законодавчому рівні у Вашингтоні пропонують надати Україні такі оборонні засоби як радіолокаційні засоби протиповітряної оборони і спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні кошти; кораблі прибережної дії і берегової охорони.
Законопроект повинен бути проголосований Сенатом і Палатою представників перед подачею на підпис президенту США.
"Позиція обох палат американського парламенту ще раз підкреслює високий рівень двопалатної і двопартійної підтримки України в протистоянні агресії Кремля", резюмували в українському посольстві.
Як повідомлялося, Схвалений проект нового бюджету США на оборону передбачає виділення $ 350 млн Україні в якості допомоги на забезпечення безпеки, включаючи кошти на поставки оборонного летального озброєння.
Разом з тим у ньому вказується, що половину цих коштів буде виділено тільки після того, як "міністр оборони підтвердить, що Україна зробила необхідні заходи в області реформи оборонно-інституційних структур".
Окрім того, в документі йдеться, що країнам Балтії планується виділити $ 100 млн з Європейської ініціативи стримування на програми, які сприятимуть "вдосконалення їх обороноздатності і створення можливостей для протистояння російської агресії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА