11:04 10.11.2017

Військовослужбовця РФ Агєєва судить Новоайдарський суд Луганської області, наступне засідання 24 листопада

2 хв читати
Військовослужбовця РФ Агєєва судить Новоайдарський суд Луганської області, наступне засідання 24 листопада

 Кримінальне провадження стосовно російського військовослужбовця і диверсанта Віктора Агєєва розглядає Новоайдарський районний суд Луганської області, наступне засідання відбудеться 24 листопада.

Окрім нього, обвинуваченими у цій справі є також Богдан Венгер та Данило Гладков. Їх обвинувачують у створенні терористської групи або організації.

Згідно з даними Єдиного реєстру судових рішень, обвинувальний акт надійшов до суду 12 жовтня. На 19 жовтня було призначено підготовче судове засідання.

Цим самим рішенням суд залучив перекладача зі знанням російської мови для В.Агєєва, оскільки в супровідному листі військової прокуратури сил АТО зазначено, що він є громадянином Російської Федерації і недостатньо володіє українською мовою.

Колегія суддів Новоайдарського суду 19 жовтня прийняла рішення розпочати розгляд цієї справи по суті. Перше засідання було призначене на 27 жовтня.

Цим самим рішенням суд продовжив обвинуваченим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці - до 18 грудня.

Згідно з інформацією на сайті суду, наступне засідання відбудеться 24 листопада.

Як повідомлялося, 17 жовтня Служба безпеки України повідомила, що справу стосовно В.Агєєва направлено до суду. "Слідство встановило, що військовослужбовець Збройних сил РФ із березня 2017 року приєднався до терористичних формувань, де виконував функції кулеметника окремої "розвідувальної роти". Двоє його спільників, жителі Алчевська та Сєверодонецька, з 2014 року перебували в складі бандформувань Дрьомова і так званого козачого полку імені Платова", - повідомив прес-центр СБУ.

У спецслужбі зазначили, що в травні 2017 року у складі диверсійної групи вони висунулися на підконтрольну українській владі територію Новоайдарського району Луганської області. 24 червня 2017 року біля с. Жолобок Слов’яносербського району Луганської області українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу терористів. Чотирьох бойовиків затримали, один з них виявився діючим військовослужбовцем ЗС РФ за контрактом В.Агєєвим.

Їхні дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористської групи або терористичної організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання строком від 8 до 15 років позбавлення волі.

Міноборони РФ заявило, що В.Агєєв проходив строкову службу у Збройних силах РФ, після якої в травні 2016 року звільнився в установленому порядку в запас. Сам В.Агєєв в інтерв'ю українським ЗМІ підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу у Збройних силах РФ. "Я військовослужбовець. Частина 65246 (розташована в місті Новочеркаськ, це полк зв'язку і навчальний центр Повітряно-космічних сил Росії)", – зазначив В.Агєєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

У ЄС не проводять паралелей між захистом Ізраїлю від ракет Ірану із ситуацією в Україні

Виплату 70 тис. військовим "на нулі" може бути покрито коштом податків і ОВДП - Гетманцев

У російському Брянську вночі були знеструмлені відразу кілька військових і промислових об'єктів - ГУР

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА