14:15 10.11.2017

МВС пропонує збільшити покарання для водіїв, які в стані сп'яніння вчинили смертельне ДТП

2 хв читати

 Міністерство внутрішніх справ України пропонує посилити кримінальну відповідальність для водіїв транспортних засобів, які вчинили дорожньо-транспортну пригоду в нетверезому стані, внаслідок чого були травмовані або загинули люди.

"Внести зміни до статті 286... пропонуємо збільшити покарання... також пропонуємо внести зміни до цієї статті кодексу, якими окремо передбачити відповідальність водія за порушення правил дорожнього руху, вчинене в нетверезому стані, та передбачити за це суворе покарання", - сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, представляючи на спеціальному засіданні Кабінету Міністрів України в п'ятницю в Києві законодавчі пропозиції, розроблені МВС у сфері безпеки руху.

За його словами, МВС пропонує встановити відповідальність за порушення правил дорожнього руху водіям, які керують транспортним засобом у нетверезому стані: за завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості - запровадити покарання терміном до трьох років із позбавленням права керування транспортними засобами терміном від трьох до п'яти років. Нині санкція передбачає покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 нмдг - 17 грн) або виправні роботи терміном до двох років, або арешт терміном до шести місяців, або обмеження волі терміном до трьох років із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном до трьох років або без такого.

Окрім цього, повідомив А.Аваков, МВС пропонує "за порушення ПДР особами, які керують транспортними засобами в нетверезому стані, що спричинили смерть людини або тяжке тілесне ушкодження, покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років із позбавленням права керувати транспортним засобом терміном від 5 до 10 років".

Нині ця санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 8 років із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном до 3 років або без такого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА