16:03 10.11.2017

І.Геращенко, Іонова і Фріз просять поліцію відреагувати на примусовий огляд сумок учасниками акції біля Ради

2 хв читати
І.Геращенко, Іонова і Фріз просять поліцію відреагувати на примусовий огляд сумок учасниками акції біля Ради

 Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко і народні депутати з фракції "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова і Ірина Фріз просять поліцію відреагувати на примусовий огляд особистих речей громадян учасниками акції, які розбили наметове містечко біля парламенту.

"(Запит - ІФ) до глави Національної поліції України щодо реагування на факти проведення примусового огляду особистих речей громадян України учасниками акції протесту біля будівлі Верховної Ради України", - оголосила І.Геращенко під час зачитування запитів народних депутатів на пленарному засіданні в п'ятницю.

Раніше І.Геращенко заявляла про те, що невідомі люди в балаклавах примусово оглядають особисті речі громадян біля будівлі парламенту в центрі Києва.

"Кілька представників неурядових організацій і просто громадян, які приходили на зустріч до мене до Верховної Ради, поскаржилися, що їхні особисті речі і сумочки примусово оглядали невідомі люди в балаклавах в влаштованому біля Ради самовозведенном вольєрі. Це неприпустимо. І є серйозним порушенням закону, на який має реагувати Нацполіція", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"По суті, незаконні формування оглядають у центрі української столиці особисті речі громадян. Готую офіційний запит до Нацполіції", - повідомила перший віце-спікер.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2017 року за стінами Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тисяч осіб. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі, "Батьківщина", "Самопоміч", Громадянська позиція Анатолія Гриценка, "ДемАльянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

19 листопада громадська організація "Реанімаційний пакет реформ", "Центр протидії корупції", "Громадянська платформа", "ДемАльянс", "Самопоміч" та інші заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" і пішли з наметового містечка під Радою. Водночас "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі прийняв рішення продовжувати акцію під Верховною Радою. У наметах також вирішили залишатися прибічники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка. Загальна кількість протестувальників скоротилося до 150 осіб, їхні намети стоять біля Маріїнського парку під стінами парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА