17:10 10.11.2017

Солом'янський райсуд обрав екс-главі Госпсуду Сумської області запобіжний захід у вигляді застави в 5 млн грн

2 хв читати
Солом'янський райсуд обрав екс-главі Госпсуду Сумської області запобіжний захід у вигляді застави в 5 млн грн

Солом'янський районний суд Києва обрав екс-голові Господарського суду Сумської області Олександру Коваленку запобіжний захід у вигляді застави в 5 млн грн, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"8 листопада Солом'янський районний суд Києва частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, узгоджене прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, і обрав запобіжний захід судді Господарського суду Сумської області у вигляді застави в сумі 5 млн грн", - йдеться в повідомленні САП на сторінці у Facebook у п'ятницю.

Суд додатково постановив покласти на підозрюваного процесуальні зобов'язання: прибувати за першим викликом детективів, прокурора і суду, не відлучатися без дозволу за межі населеного пункту, здати на зберігання детективу паспорт для виїзду з України і інші документи, які надають таке право тощо.

Повне рішення суду буде озвучено 13 листопада, після цього прокурори САП вирішать питання подання апеляційної скарги на це рішення суду.

Як повідомлялося, 1 листопада співробітники Служби безпеки України викрили голову Сумського госпсуду в одержанні неправомірної вигоди: він вимагав у бізнесмена понад $26 тис. за "вирішення" земельного питання.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

5 листопада на загальних зборах суддів було розглянуто заяву Коваленка про звільнення його з адміністративної посади. За підсумками розгляду заяви було прийнято рішення про його звільнення.

У заяві О.Коваленко висловив припущення, що стосовно нього вчинено провокацію "діями певних спецслужб", мотиви і замовники йому невідомі.

Вища рада правосуддя (ВСП) 7 листопада розглянула подання керівника САП Назара Холодницька про надання згоди на утримання О.Коваленка під вартою. ВРП задовольнила це клопотання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА