18:30 10.11.2017

Понад 5 тис. випадків порушення припинення вогню в зоні АТО зафіксувала СММ ОБСЄ за тиждень

2 хв читати
Понад 5 тис. випадків порушення припинення вогню в зоні АТО зафіксувала СММ ОБСЄ за тиждень

Обстановка за тиждень в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі суттєво не змінилася, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ фіксували окремі спалахи насильства.

"За минулий тиждень рівень насильства не збільшився, але ми фіксували окремі спалахи в певних районах... За тиждень зафіксовано понад 5 тис. випадків порушення режиму припинення вогню", - сказав на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг.

За його словами, в трикутнику Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт, де загострення було особливо помітним, спостерігачі фіксували порушення, "які свідчать про байдужість до долі мирних жителів".

"На двох об'єктах водної інфраструктури поблизу Ясинуватої були зафіксовані місця вогневого ураження. Одне з них - безпосердньо на хлоропроводі, інші поблизу споруд, де зберігається хлор. В одному випадку це був розрив ракети, випущеної з РСЗВ", - поінформував А.Хуг.

Він також зазначив, що сторони продовжують розміщувати озброєння, порушуючи домовленості, не виконують зобов'язання із розмінування територій.

"За нашими спостереженнями 22 навчальних заклади розміщені поблизу позицій або укріплень збройних формувань. Наприклад у підконтрольній т.зв."ДНР" Саханці ми бачили траншеї за школою. Відрізнити цивільні об'єкти від позицій стає дедалі складніше. Використовувати цивільні об'єкти як щит - треба засуджувати. Але коли таким щитом виступають діти, це змушує замислитися, чи залишилося у цих людей хоч трохи здорового глузду", - сказав заступник голови місії.

А.Хуг також зазначив, що 503 спостерігачі виконують мандат місії, незважаючи на випадки перешкоджання їхній діяльності по обидва боки лінії розмежування.

"За тиждень було кілька таких випадків по обидва боки. У середу в Пікузах представник т.зв."ДНР" погрожував спостерігачам і не давав їм виконувати свою роботу, стріляючи біля них з автомата", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА