19:28 10.11.2017

Генпрокуратура повідомила про підозру особам у справі про штучне впровадження в Україні криптовалюти SwisCoin

1 хв читати
Генпрокуратура повідомила про підозру особам у справі про штучне впровадження в Україні криптовалюти SwisCoin

Генпрокуратура України повідомила про підозру і проситиме суд про арешт організатора злочинної схеми із заволодіння коштами фізосіб під виглядом запровадження криптовалюти SwisCoin.

"Встановлено, що громадяни України, діючи за попередньою змовою, ... організували на території України злочинну схему, спрямовану на заволодіння грошовими коштами фізичних осіб, шляхом обману та зловживання довірою, в особливо великих розмірах, під виглядом запровадження криптовалюти", - йдеться в релізі Генпрокуратури в п'ятницю.

Згідно з інформацією у ньому, зазначені особи штучно створили комерційний проект із впровадження в Україні криптовалюти SwisCoin.

З метою залучення фізосіб як інвесторів зловмисники в інтернеті і під час зустрічей поширювали неправдиву інформацію про отримання надприбутків у разі передання інвесторами готівкових коштів під час закупівлі SwisCoin, насправді розподіляючи отримані кошти між собою, пояснює Генпрокуратура.

Відомство уточнює, що наразі департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України проводять досудове розслідування у цій справі, що класифікуються як шахрайство в особливо великих розмірах з покаранням у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

"Вживається комплекс необхідних слідчих і процесуальних дій для встановлення всіх фактичних обставин вчинення кримінальних злочинів і залучення кожної винної особи до кримінальної відповідальності", - зазначає Генпрокуратура.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА