07:08 11.11.2017

Держприкордонслужба спільно з ОБСЄ розпочала проект з протидії незаконному обігу зброї

2 хв читати
Держприкордонслужба спільно з ОБСЄ розпочала проект з протидії незаконному обігу зброї

Адміністрація Державної прикордонної служби України обговорила умови і погодила дорожню карту дій по запуску спільного з Секретаріатом ОБСЄ проекту "Боротьба з незаконним обігом зброї, боєприпасів і вибухових речовин на державному кордоні України", повідомляється на офіційному сайті Державної прикордонної служби.
"Проект буде спрямований на підвищення потенціалу національних інститутів України в боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів і вибухових речовин через державний кордон України в контексті захисту національних інтересів України і боротьби з постійно зростаючими загрозами у сфері безпеки", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті відомства .
До обговорення модальностей запропонованого проекту з експертами ОБСЄ також приєдналися представники Міністерства закордонних справ України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби і Національної поліції України.
Сторони домовилися, що на початковому етапі реалізація проекту передбачатиме проведення аналізу нормативно-правового регулювання питань, пов'язаних з володінням, реєстрацією, переміщенням зброї через кордон України, а також відповідальністю за скоєння злочинів; вивчення технічної складової та можливостей національних правоохоронних органів; огляд інституційного забезпечення процесів попередження, виявлення і припинення незаконного обороту зброї, боєприпасів і вибухівки, а також аналіз міжвідомчої взаємодії та міжнародного співробітництва.
Представники зацікавлених міністерств і відомств України погодилися, що участь в зазначеному проекті поліпшить міжвідомчу координацію з питань протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин через державний кордон України.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА