08:25 11.11.2017

Литва передає Україні 7 цифрових телепередавачів на EUR 33,5 тис

1 хв читати

Уряд Литви в середу прийняв рішення передати Україні сім вживаних цифрових наземних телепередавачів для відновлення трансляцій в Донецькій області, повідомляє литовський портал Delfi.
За словами глави Центру радіо і ТБ Литви Рямігіюса Шяріса, Україні будуть передані телепередавачі малої потужності, їх вартість становить EUR33,5 тис. Обладнання передається за пропозицією Міністерства транспорту та комунікацій.
"Литва як ніхто інший знає важливість вільного слова. Ми повинні підтримувати прагнення України мати можливість поширювати незалежну думку на території Донецька", - сказав міністр транспорту і комунікацій Рокас Масюліс.
За словами прем'єр-міністра Саулюса Скверняліса, Литва, як і раніше намагається допомагати Україні в міру своїх можливостей. "Україна - важливий партнер Європи. Ми небайдужі до потреб країни та її регіонів. Затверджений сьогодні проект є ще одним конкретним жестом в плані допомоги і доброї волі з боку Литви по відношенню до українців", - зазначив він.
За даними видання, Донецька обласна державна адміністрація,  яка перебуває в Краматорську, в липні звернулася до Литви з проханням допомогти у відновленні трансляцій телебачення і радіо України в Донецькій області. Центр радіо і ТБ Литви у вересні отримав прохання передати обладнання.
Литва в 2015 році передала Україні 15 аналогових передавачів різної потужності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА