07:53 12.11.2017

У столиці перевіряють перевізників, які виходять на міські маршрути

2 хв читати
У столиці перевіряють перевізників, які виходять на міські маршрути

Державна служба України з транспортної безпеки проводить заходи щодо виявлення порушень серед київських перевізників, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
"Днями почалися позапланові перевірки перевізників, які виходять на міські маршрути. Державною службою України з транспортної безпеки створена комісія з технічних розслідувань обставин та причин дорожньо-транспортних пригод. У разі виявлення порушень дотримання ліцензійних умов буде проведена комплексна перевірка господарської діяльності перевізника і надалі розглянуто питання анулювання ліцензії на право здійснення пасажирських перевезень", - йдеться в повідомленні на сайті мерії в суботу.
В інформації підкреслюється, що за два дні були перевірені маршрутні таксі за маршрутами № 464, 459, 474, 497-К, 450, 437, 408, 201, 200-К, 198 і 194.
"Перші дні перевірок виявилися насиченими і продуктивними. За виявлені порушення на перевізників були складені акти. Вважаю за необхідне жорстко реагувати на найменші порушення, адже безпека пасажирів для нас в пріоритеті", - зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов.
Відзначається, що в маршрутному таксі № 201 технічне завдання не відповідало заявленому в конкурсі, а на маршруті № 459 кількість транспортних засобів не відповідала договору. Такі порушення є підставами для розірвання договорів з цими перевізниками.
Також під час рейду на маршруті № 501 спіймали нелегального перевізника. Внаслідок події були накладені штрафні санкції на водія.
"Наша принципова позиція - замінити маршрутки комфортним і сучасним громадським транспортом. Для цього ми оновлюємо рухомий склад - закуповуємо автобуси, тролейбуси і трамваї високої ємності", - зазначив С.Сімонов.
Фахівцями "Укртрансбезпеки" складено акти на порушників. Позапланові перевірки перевізників триватимуть протягом наступних двох тижнів.
Як повідомлялося, 6 листопада мер Києва Віталій Кличко доручив департаменту транспортної інфраструктури КМДА спільно з Держслужбою з безпеки на транспорті провести перевірку ліцензій і стандартів роботи перевізників, маршрутні таксі яких працюють в столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА