08:32 13.11.2017

Гройсман планує візит до Грузії

2 хв читати
Гройсман планує візит до Грузії

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що найближчим часом має намір відвідати з офіційним візитом Грузію.

"У ранзі прем'єра вперше приїду до Грузії", - заявив він у неділю в інтерв'ю грузинській телекомпанії "Імеді", зазначивши, що цей візит відбудеться скоро.

У березні на зустрічі в Києві прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі запросив українського колегу відвідати з візитом Тбілісі. Г.Квірікашвілі запросив В.Гройсмана взяти участь у форумі, присвяченому Новому шовковому шляху, який відбудеться в Тбілісі в листопаді.

Говорячи про можливість екстрадиції до Грузії екс-президента Міхеіла Саакашвілі, В.Гройсман заявив, що в цьому питанні все має бути в рамках закону. "Наскільки я знаю, Грузія звернулася з таким проханням. Україна зробить усе, що передбачає закон. Про конкретні рішення не можу нічого сказати. Існують обов'язкові процедури. Головне - щоб усе було в рамках закону", - заявив В.Гройман.

Коментуючи останні акції протесту в Києві за участю партії "Рух нових сил" М.Саакашвілі, зокрема в наметовому містечку біля будівлі Верховної Ради, В.Гройсман зазначив, що вважає це черговою спробою М.Саакашвілі привернути до себе увагу.

Згадуючи нещодавні події, коли М.Саакашвілі проривався з Польщі в Україну через кордон, В.Гройсман заявив, що "українці дали цим діям дуже негативну оцінку".

"Якщо хочете запитати мене про Міхеіла Саакашвілі, якого я досить добре знаю багато років, то я можу сказати, що ми на нього покладали великі сподівання. Ми думали, що людина, в якої досить хороша біографія, проведе нам майстер-клас, проявить свої організаційні та реформаторські можливості. І я дуже хотів це побачити. Тоді я був головою парламенту. Але цього не сталося", - зазначив голова уряду України.

За його словами, ефективність М.Саакашвілі на посаді голови Одеської обласної держадміністрації, "на жаль, була дуже, дуже низькою". "Не знаю. Можливо, він втратив певні навички. Чи не був готовий приймати рішення. Складно давати оцінку, але його ефективності за півтора року я особисто не побачив і залишився розчарованим", - додав В.Гройсман.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА