13:01 13.11.2017

Геращенко закликала протестувальників біля ВР звільнити проїжджу частину

2 хв читати

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликає учасників акції біля парламенту звільнити проїжджу частину, яку вони займають.

"Ми поважаємо право на мирний протест. Але також звертаємося з проханням, щоб було звільнено проїжджу частину. Ніхто ніяких силових заходів не застосовуватиме до мирних протестувальників. Але давайте поважати і право парламенту на нормальну роботу і право киян на нормальне життя", - заявила І.Геращенко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, груп і комітетів Верховної Ради в понеділок.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2017 року біля стін Верховної Ради в Києві зібралися близько 4 тисяч людей. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: Рух нових сил, "Батьківщина", "Самопоміч", Громадянська позиція Анатолія Гриценка, "5.10", "Демальянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду та запровадження пропорційної виборчої системи за відкритими списками.

19 листопада громадська організація "Реанімаційний пакет реформ", "Центр протидії корупції", "Громадянська платформа", "ДемАльянс", "Самопоміч" та інші заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" і пішли з наметового містечка біля ВР. Водночас Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі прийняв рішення продовжувати акцію біля Верховної Ради. В наметах також вирішили залишатися прибічники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка.

Нині протестувальники вимагають ухвалення законів про імпічмент президента та антикорупційний суд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА