18:16 13.11.2017

Затриманим у Києві з 6,5 кг вибухівки закарпатцям оголосили про підозру

3 хв читати

Двом чоловікам, затриманим правоохоронцями в Києві з 6,5 кг вибухівки та боєприпасами, повідомлено про підозру у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї, а до суду направлено клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, повідомляє прес- служба столичної прокуратури.

"Наразі затриманим особам, які виявилися уродженцями Закарпатської області 1990 і 1991 р.н., оголошено про підозру за ст. 263 КК України. Також до суду направлено клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва, оприлюдненому в понеділок.

При цьому прес-секретар прокуратури м.Києва Надія Максимець повідомила, що засідання з обрання запобіжного заходу затриманим призначене на вівторок, 14 листопада.

"Завтра Дарницький райсуд столиці обиратиме їм запобіжний захід", - написала вона у своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок увечері і зазначила, що про точний час початку судового засідання стане відомо у вівторок вранці.

В інформації столичної прокуратури наголошується, що згідно з отриманими висновками експертів, вилучені предмети - п'ять брусків пластичноъ речовини і 10 схожих на детонатори предметів - ідентифіковані як вибухова речовина, вироблена на основі гексогену загальною вагою 6,5 кг, а також електродетонатори, які є бойовими припасами.

"Слідство триває, встановлюються фактичні обставини і мотиви вчинення кримінального злочину", - зазначили в прокуратурі.

Як повідомлялося, 12 листопада співробітники поліції затримали в Києві автомобіль, в якому було виявлено готову до використання вибухівка - п'ять брикетів пластиду загальною вагою 6,5 кг і 10 електродетонаторів. Автомобіль "Фолксваген" помітили на парковці торгового центру на Осокорках у Дарницькому районі. У ньому перебували двоє чоловіків, їх затримали.

13 листопада начальник Головного управління Національної поліції в м.Києві Андрій Крищенко повідомив, що слідчі прокуратури вивчають можливість перекваліфікації кримінального провадження щодо виявлення в Києві в автомобілі вибухівки на статтю "підготовка до вчинення терористичного акту".

"Ми говоримо, що це - одна з версій, що готувався терористичний акт. Але вибухівку, на щастя, не було закладено. І поки що у нас немає даних, де і коли вони планували це зробити. Але з іншого боку, у них не було жоних снастей для риболовлі, інших засобів, тому ми все-таки підозрюємо, що ця вибухівка планувалася для здійснення все-таки кримінального злочину", - розповів А.Крищенко. Начальник столичної поліції зазначив, що затримані дають плутані свідення і розповідають, що їх попросили привезти щось до Києва.

Частина 1 статті 263 КК України - носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передання чи збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА