18:18 14.11.2017

Transparency International закликає владу України відсторонити від посади голову НАЗК на час проведення розслідування

2 хв читати
Transparency International закликає владу України відсторонити від посади голову НАЗК на час проведення розслідування

 Міжнародна антикорупційна організація Transparency International закликає Кабінет Міністрів України відсторонити від виконання обов'язків на час проведення розслідування щодо зловживання службовим становищем голову Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталію Корчак.

"Ми закликаємо не повторювати помилку серпня 2016 року, коли через непрофесійність та залежність керівництва НАЗК ледь не було зірвано процедуру отримання безвізового режиму між Україною та ЄС. Саме тоді непрофесійна робота голови НАЗК зірвала запуск системи електронного декларування, але результати службового розслідування з боку Кабінету Міністрів цієї ситуації були засекречені від громадськості та жодних кадрових рішень не було прийнято", - заявив виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин у вівторок.

Як зазначено в прес-релізі, перебування Н.Корчак на посаді дає можливість її впливу на співробітників НАЗК, свідків у процесі розслідування та процедуру слідчих дій загалом, тому рішення про її відсторонення повністю відповідає міжнародним стандартам.

Крім того, в організації пояснили, що повна відповідальність за збереження на посаді голови НАЗК Н.Корчак під час розслідування ляже на керівництво уряду.

Як повідомлялося, керівник департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя Національного агентства з питань запобігання корупції Ганна Соломатіна заявила у вівторок, що перевірки е-декларування фальсифікуються, і попросила антикорупційні органи розслідувати факти неправомірних дій, а голову НАЗК Наталію Корчак відсторонити від виконання обов'язків на час розслідування.

За словами Г.Соломатіної, Н.Корчак не підписувала рішення про проведення спецперевірок із січня 2017 року - їх було близько 4 тисяч, а з 1,5 млн декларацій, які нині є в системі, було перевірено лише 91 декларацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА