19:03 14.11.2017

НАЗК спростовує оприлюднену екс-керівником департаменту інформацію, подасть позов до суду

2 хв читати
НАЗК спростовує оприлюднену екс-керівником департаменту інформацію, подасть позов до суду

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявляє, що оприлюднені колишнім керівником департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганною Соломатіною дані не відповідають дійсності, через що агентство подасть позов до суду з вимогою спростувати озвучену інформацію.

"Брифінг екс-керівника департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя, проведений сьогодні за участю народних депутатів України, є фактом поширення недостовірної інформації негативного змісту з метою дискредитації роботи Національного агентства з питань запобігання корупції. У зв'язку з цим Національне агентство найближчим часом направить до суду позовну заяву з вимогою спростування оприлюдненої... недостовірної інформації", - йдеться в заяві на сайті НАЗК.

Таку позовну заяву буде подано до суду відповідного району Києва за місцем реєстрації відповідача, уточнили в НАЗК.

В агентстві також зазначили, що поширена у вівторок інформація, "без конкретних фактів", є "особистою атакою" на голову НАЗК Наталію Корчак, членів та колектив Нацагентства і "спробою дискредитації успішно розпочатої антикорупційної реформи в Україні".

"У рамках відкритого Національним антикорупційним бюро України кримінального провадження за матеріалами колишнього керівника департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя Національне агентство готове до співпраці та зацікавлене в отриманні об'єктивного та неупередженого результату. У зв'язку з великим суспільним інтересом до спільної роботи антикорупційних органів Національне агентство звертається до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для забезпечення належного процесуального керівництва", - йдеться в заяві НАЗК.

Раніше у вівторок керівник департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна заявила, що начебто перевірки е-декларування фальсифікуються, і попросила антикорупційні органи розслідувати факти неправомірних дій, а голову НАЗК Наталію Корчак відсторонити від виконання обов'язків на час розслідування.

Вона також повідомила, що написала заяву про звільнення з обійманої посади. Також заяви про звільнення з обійманих посад написали ще кілька осіб, зокрема керівники інших департаментів НАЗК.

За словами Г.Соломатіної, нині вона на лікарняному, але їй відомо, що вже підготовлено наказ про її звільнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА