10:13 15.11.2017

Мінінфраструктури та IFC підписали меморандум про взаєморозуміння

2 хв читати
Мінінфраструктури та IFC підписали меморандум про взаєморозуміння

Міністерство інфраструктури України і Міжнародна фінансова корпорація (IFC) 14 листопада 2017 року підписали меморандум про взаєморозуміння.

Як повідомила прес-служба міністерства, метою співпраці є розвиток державно-приватного партнерства (ДПП) у сфері транспорту та залучення інвестицій в інфраструктуру.

IFC допоможе структурувати проекти ДПП у двох українських портах - ДП "Стивідорна компанія "Ольвія" і ДП "Херсонський морський торговельний порт", а також вивчить можливість структурувати проект ДПП з розвитку залізнично-поромного комплексу в ДП "Морський торговельний порт "Чорноморськ".

Міністр інфраструктури Володимир Омелян наголосив, що ці проекти мають величезне значення для України, яка є провідним експортером зерна, але через застарілу інфраструктуру міжнародна торгівля часто є витратною і трудомісткою. Передбачається, що модернізація судноплавної інфраструктури, зокрема, чорноморських портів, сприятиме збільшенню експорту і буде двигуном економічного розвитку.

"Інфраструктурні потреби України величезні. Нам необхідно залучити значні приватні інвестиції, щоб модернізувати інфраструктуру країни і вивести її на якісно інший рівень. Підтримка і технічна експертиза IFC допоможуть нам переконатися, що ми впроваджуємо кращі можливі рішення ефективно та прозоро", - наголосив В.Омелян.

"Збільшення участі приватного сектора в інфраструктурі має вирішальне значення для економічного зростання і створення робочих місць в Україні, - сказав голова регіонального офісу IFC в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пеллмар.

Він висловив сподівання, що співпраця з урядом надасть можливість розвивати ДПП у пріоритетних галузях і подолати найболючіші виклики, які стоять на шляху подальшого розвитку країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА