10:31 15.11.2017

Британія звинувачує Росію в кібератаках на ЗМІ і енергетику

2 хв читати
Британія звинувачує Росію в кібератаках на ЗМІ і енергетику

Глава британського Національного центру безпеки Сіаран Мартін заявив, що у 2016 році російські хакери здійснили кібератаки на енергетичні компанії, системи телекомунікації та ЗМІ в Британії, повідомляє в середу сайт газети "Дейлі телеграф".

"Я не можу вдаватися в подробиці, що стосуються розвідданих, але я можу підтвердити факт втручання Росії, який відзначив Національний центр безпеки в минулому році - атаки на британські ЗМІ, телекомунікації та енергетичний сектор Британії", - сказав С.Мартін, виступаючи у Лондоні.

За даними Наццентру безпеки, загалом, з моменту заснування цієї структури в минулому році її фахівцям вдалося запобігти десяткам мільйонів кібератак із різних точок світу. Крім цього, вони вжили заходів у відповідь на 590 хакерських атак, зокрема - на масштабну кібератаку 2017 року - на національну систему охорони здоров'я Британії.

"Дейлі телеграф" наголошує, що в цьому нападі підозрювали хакерів, пов'язаних із Північною Кореєю, проте до неї, можливо, причетна Росія.

"Росія намагається підірвати функціонування міжнародної системи, і це очевидно. Прем'єр-міністр Британії наголосила це в понеділок увечері - той міжнародний порядок, який існує наразі, перебуває під загрозою", - додав С.Мартін.

Раніше цього тижня британський прем'єр-міністр Тереза Мей різко розкритикувала російську владу, звинувативши Москву в тому, що вона "втручається у вибори і здійснює кібершпіонаж".

На думку Т.Мей, РФ намагаються "підірвати вільні суспільства", запускаючи фейкові новини, щоб "посіяти розбрат на Заході".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА