11:09 15.11.2017

Переможця архітектурного конкурсу в номінації "Меморіал Героям" визначать у лютому 2018

2 хв читати

Переможця в одній з двох номінацій міжнародного конкурсу на створення меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - "Меморіал Героям" буде визначено в лютому 2018 року, повідомив перший заступник глави адміністрації президента України (АП) Віталій Ковальчук.

Як повідомляє прес-служба президента України, 13 листопада, відбулося четверте засідання організаційного комітету та питань розвитку Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності.

"Президент України окреслив завдання, щоб було проведено представницький міжнародний конкурс, і було відібрано найбільш гідний проект. І для цього необхідно вирішити цілу низку питань, пов'язаних зі статусом земельних ділянок, організацією конкурсу, забезпеченням його прозорості та відповідності законам України", - цитує В. Ковальчука прес-служба президента України.

За його словами, наприкінці жовтня завершено процедуру землевідведення першої з трьох запланованих ділянок для будівництва меморіально-музейного комплексу. Вона буде розташована на Алеї Героїв Небесної Сотні безпосередньо на місці подій Революції Гідності. Комплекс передбачатиме Меморіал Героям і Музей Революції.

В.Ковальчук зазначив, що 23 жовтня Міністерство культури України оголосило міжнародний архітектурний конкурс проектів на кращу проектну пропозицію щодо об'єкту "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Переваги" в Києві.

Згідно з повідомленням, організатором заходу визначено бюро з організації міжнародних архітектурних конкурсів по всьому світу - "Phase eins". На участь в конкурсі було подано понад 60 заявок з більш ніж 10 країн світу. Наступного тижня відбудеться перше засідання журі, на якому розглядатимуть питання підготовки конкурсного завдання.

Перший заступник глави АП зазначив, що для врахування пропозицій від громадськості 18 листопада відбудеться обговорення за участю членів міжнародного журі.

"У конкурсі визначені дві номінації: "Меморіал Героям" і "Музей Революції Гідності". "Вже в лютому 2018 ми отримаємо проект-переможець у номінації "Меморіал Героям", - розповів заступник голови АП, додавши, що конкурсанти в номінації "Музей Революції" змагатимуться у другому турі конкурсу.

Також обов'язково буде проведена виставка конкурсних проектів.

Як повідомляється, в цьому році в рамках святкування Дня Гідності та Свободи 18 листопада о 18:00 на Алеї Героїв Небесної Сотні, 3 заплановано відкриття та урочисте запалення променів Гідності, а 21 листопада на майдані Незалежності відкриється виставка, де буде представлена інформація щодо всіх ініціатив із осмислення пам'яті про Майдан.

У квітні 2017 року указом президента було створено організаційний комітет з питань розвитку Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності, який очолили заступник голови АП Віталій Ковальчук та перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА