12:07 15.11.2017

WNISEF створив фонд U.Ventures для інвестицій в ІТ стартапи в Україні та Молдові

2 хв читати
WNISEF створив фонд U.Ventures для інвестицій в ІТ стартапи в Україні та Молдові

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) оголосив про відкриття нового фонду U.Ventures, що спеціалізуватиметься на інвестиціях в IТ стартапи в Україні та Молдові на ранніх етапах їхнього розвитку - від посівної (seed) стадії до раунду "А".

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в WNISEF в середу, на першому етапі розмір фонду U.Ventures визначено на рівні $5 млн, однак заплановано його збільшення в подальшому до $10 млн.

"Ми заснували U.Ventures для того, щоб допомогти амбітним молодим командам пройти цей непростий шлях підприємця від концепції до створення значної цінності для інвесторів, маючи намір стати для них надійними партнерами протягом всього життєвого циклу", - наводяться в прес-релізі WNISEF слова президента і головного виконавчого директора фонду Ярослави Джонсон.

Згідно з документом, обсяг інвестицій в один проект у середньому становить від $100 тис. до $500 тис. Зазначається, що U.Ventures буде підтримувати високо технологічні стартапи, засновані мотивованими підприємцями з України і Молдови, які вже мають принаймні один успішний продукт, гідних співінвесторів і працюють для великих цільових ринків.

У релізі зазначається, що U.Ventures вже інвестувала понад $2,3 млн у шість компаній, які є новими лідерами у своїх сегментах і активно виходять на міжнародні ринки.

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) - перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом $150 млн доларів США, що базується за рахунок фінансування уряду США через USAID. За 23 роки він інвестував $168 млн у 118 компаній.

WNISEF з 2015 року реалізує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА