12:50 15.11.2017

Кабмін створив оргкомітет і затвердив план заходів щодо святкування Дня гідності, що передбачає зустрічі в школах з учасниками Майдану та АТО

2 хв читати

Кабінет Міністрів України створив організаційний комітет і затвердив план заходів з підготовки та святкування у 2017 році Дня гідності та свободи 21 листопада, який передбачає проведення у військових частинах і навчальних закладах зустрічей з активними учасниками революційних подій 2004-го, 2013-2014 років, а також антитерористичної операції.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав це рішення серед ухвалених без обговорення.

Кабмін призначив співголовами оргкомітету прем'єр-міністра В.Гройсмана та голову Адміністрації президента Ігоря Райніна.

План заходів передбачає проведення 21 листопада меморіальних заходів за участю представників органів місцевого самоврядування, духовенства, української громадськості, насамперед учасників революційних подій в Україні в 2004, 2013-2014 роках, учасників АТО.

Зокрема, заплановано покладання квітів і встановлення лампадок у місцях поховання Героїв Небесної сотні, загиблих учасників АТО, пам'ятників, присвячених подіям Революції гідності та АТО.

Планується організувати круглі столи, лекції, дискусії про події Євромайдану, їхнє значення в розвитку громадянського суспільства і боротьбі за права та свободи.

На цю тематику передбачається організувати виставки та інші мистецькі заходи.

У листопаді планується, що посольства України проведуть пам'ятні заходи за участю української громадськості за кордоном.

План передбачає сприяння створенню та поширенню соціальної реклами, відео-, аудіоматеріалів для увічнення подвигу учасників Революції гідності, Героїв Небесної сотні та учасників АТО.

Державне свято День гідності та свободи відзначається в Україні щороку 21 листопада на честь початку двох революцій - Помаранчевої революції (2004) і Революції гідності (2013-2014).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА