13:02 15.11.2017

"Укравтодор" просить доопрацювати механізм надходження коштів від митного експерименту на ремонт доріг

1 хв читати
"Укравтодор" просить доопрацювати механізм надходження коштів від митного експерименту на ремонт доріг

Державне агентство автомобільних доріг України ( "Укравтодор"), у разі продовження експерименту з фінансування ремонту та реконструкції доріг за рахунок перевиконання митних надходжень, просить доопрацювати механізм надходження відповідних коштів.

Про це повідомив глава агентства Славомир Новак, виступаючи на засіданні Кабінету Міністрів України в середу.

"У цьому році митний експеримент дав різний результат, є різниця між плануванням і отриманням коштів, обсягом виконання робіт. Якщо будемо продовжувати митний експеримент на наступний рік, просимо доопрацювати механізм надходжень коштів від експерименту, щоб чітко можна було планувати обсяг виконання робіт", - сказав він.

С.Новак повідомив, що він звернувся з листом до депутатів, міністрів, щоб взяти за основу в цьому питанні 2017 рік і закріпити розподіл коштів на дороги державного та місцевого значення.

Він також подякував парламентському комітету з питань транспорту за підтримку пролонгації цього експерименту до 2020 року - коли повноцінно запрацює Державний дорожній фонд.

Як повідомлялося, у вересні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про проведення експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях, згідно з яким половина надпланових надходжень від роботи митниці буде спрямовуватися на реконструкцію і ремонт доріг у цих регіонах.

У 2017 році митний експеримент розпочався у всіх областях країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА