17:17 15.11.2017

Суд відпустив під заставу директора одеського табору, де під час пожежі загинули троє дітей

3 хв читати
Суд відпустив під заставу директора одеського табору, де під час пожежі загинули троє дітей

Приморський районний суд м. Одеси передбачив можливість внесення застави в сумі 128 тис. грн як альтернативний запобіжний захід триманню під вартою директору одеського табору "Вікторія" Петросу Саркісяну.

Як повідомляє в середу прокуратура Одеської області, у вівторок, 14 листопада, суд за клопотанням обласної прокуратури продовжив арешт П.Саркісяна в рамках розслідування кримінального провадження за фактом загибелі під час пожежі в таборі трьох дітей. Але водночас суд визначив йому заставу в сумі 128 тис грн.

Як пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" в прокуратурі, суд вирішив дописати у своє рішення можливість внесення застави як альтернативного запобіжного заходу в сумі 128 тис. грн, і наразі представники підозрюваного П.Саркісяна вже внесли за нього заставу.

У прокуратурі наголосили, що клопотали про продовження арешту директора табору без права на заставу, а сторона захисту пропонувала випустити його на поруки або під особисте зобов'язання. Водночас про заставу під час засідання взагалі не йшлося.

"Два місяці тому Київський районний суд м. Одеси за клопотанням прокуратури визначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави. Крім того, це рішення суду першої інстанції залишив у силі Апеляційний суд Одеської області під час розгляду скарги сторони захисту, враховуючи, що інкриміновані підозрюваному дії призвели до загибелі людей", - ідеться в заяві прокуратури області, яку поширила прес-служба відомства в середу.

Зазначається, що прокуратура Одеської області категорично не згодна із зазначеним рішенням суду і вже готує апеляційну скаргу.

"Рішення суду про визначення застави ухвалено, незважаючи на існування реальних ризиків, про які у своїх клопотаннях неодноразово зазначала прокуратура. Серед них можливий незаконний вплив на потерпілих і свідків, інших підозрюваних, переховування від органів слідства та суду й інші ризики, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України", - додали в прес-службі.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерхову дерев'яну будівлю, в якій на момент пожежі перебували 52 дитини.

Після гасіння пожежі рятувальники знайшли обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини.

Пізніше начальник слідчого управління ГУНП в Одеській області Сергій Шайхет повідомив на своїй сторінці у Facebook, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якими ідентифіковано останки всіх трьох дівчаток.

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі та загибелі дітей підозри було висунуто директору табору П.Саркісяну, відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (її колегія Апеляційного суду Одеської області випустила з-під варти на поруки народних депутатів Мустафі Найєму та Григорію Шверку), екс-віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько та керівнику відділення ДСНС України в Київському районі Одеси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА