18:33 15.11.2017

Майже 800 тис. українців уже отримали безкоштовну правову допомогу

2 хв читати
Майже 800 тис. українців уже отримали безкоштовну правову допомогу

Завдяки розвитку системи безоплатної правової допомоги Мін'юсту понад 8 млн українців отримали право на безкоштовного адвоката для захисту своїх інтересів у суді, й такою можливістю вже скористалися майже 800 тис. громадян, заявив міністр юстиції Павло Петренко.

"Ми створили 550 центрів та бюро безоплатної правової допомоги, які діють по всій Україні. 1 600 юристів та 5 000 адвокатів надають безоплатну правову допомогу мільйонам громадян, які раніше не могли отримати захист. Майже 800 тис. українців уже отримали безоплатну правову допомогу в усій Україні", - сказав П.Петренко в інтерв'ю виданню "Голос України", повідомляє прес-служба Мін'юсту в середу.

Серед головних досягнень Міністерства юстиції його керівник назвав упровадження онлайн-сервісів. Наразі в "Онлайн-будинку юстиції" є понад 30 сервісів.

"Ми запустили нові зручні сервіси Мін’юсту. Наприклад, сервіс "Шлюб за добу", який діє у 35 містах та містечках у всій країні. Громадяни залюбки користуються такими новаціями як видача свідоцтва про народження безпосередньо в пологовому будинку та оформлення державної допомоги при народженні малюка онлайн. Створено прості та комфортні сервіси з реєстрації майна та бізнесу", - розповів П.Петренко.

Глава Мін'юсту відзначив всеукраїнський просвітницький проект "Я маю право!", який уряд реалізує спільно з партнерами за програмою USAID "Нове правосуддя" і Фондом "Відродження".

Мета проекту – дати як знання, так і прикладні навички використання законів для захисту прав. Центри безоплатної правової допомоги є своєрідним інституційним каркасом для реалізації завдань проекту. Вони забезпечують постійну комунікацію із суспільством.

П.Петренко зазначив, що проект діє за трьома основними напрямами: "Перший напрям під назвою "Маски-шоу – стоп" спрямований на захист прав підприємців. Другий напрям – "Чужих дітей не буває" - стосується захисту прав дітей і ухвалення закону щодо посилення відповідальності за жорстку несплату аліментів. Третій – "Захист прав аграріїв" - передбачає роботу оперативних антирейдерських аграрних штабів у всій Україні".

Також глава Мін'юсту України відзначив роботу міністерства в міжнародних судах.

"Наразі подано п’ять великих справ проти Росії до Європейського суду з прав людини. Стосовно двох справ уже представлено юридичну позицію України. Підписано угоду з Нідерландами про міжнародне співробітництво в розслідуванні збиття МН17. Подано позов проти РФ до Міжнародного суду ООН", - розповів П.Петренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА