19:10 15.11.2017

Екс-керівника підприємства МВС України підозрюють у спробі заволодіння автомобілями на штрафмайданчику на суму близько 1 млн грн

2 хв читати
Екс-керівника підприємства МВС України підозрюють у спробі заволодіння автомобілями на штрафмайданчику на суму близько 1 млн грн

Прокуратура Київської області підозрює колишнього керівника держпідприємства Міністерства внутрішніх справ України у спробі заволодіти автомобілями зі штрафного майданчика на суму майже 1 млн грн.

"30-річному колишньому керівникові державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 (замах на вчинення злочину) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України", - повідомляє прес-служба прокуратури Київської області на своїй сторінці у Facebook у середу.

У повідомленні зазначається, що в березні поточного року розпочалася ліквідація зазначеного держпідприємства, під час якої у в. о. директора виник умисел щодо шахрайського заволодіння транспортними засобами, які були в його віданні та розміщувалися на спеціальних майданчиках.

За інформацією прокуратури, підозрюваний у квітні 2017 року уклав договір з директором товариства про зберігання вилучених транспортних засобів на території неіснуючого майданчика. Однак директора цього товариства призначили на посаду тільки в серпні 2017 року. На підставі фіктивного наказу про перевезення транспортних засобів підозрюваний підписав акт прийому-передачі з транспортування автомобілів на загальну суму майже 1 млн грн, уже будучи звільненим з посади й не маючи на це жодних повноважень.

"За цей злочин екс-директору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура Київської області внесла клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА