20:06 15.11.2017

Українська сторона ТКГ занепокоєна обстрілами ДФС і підтвердила повну прихильність узятим на себе зобов'язанням щодо перемир'я

2 хв читати
Українська сторона ТКГ занепокоєна обстрілами ДФС і підтвердила повну прихильність узятим на себе зобов'язанням щодо перемир'я

У фокусі уваги Тристоронньої контактної групи був блок безпекових питань, зокрема з випадками обстрілів населених пунктів і обстрілами об'єктів цивільної інфраструктури, зокрема Донецької фільтрувальної станції, повідомила прес-секретар українського представника в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Особливе занепокоєння викликають обстріли життєво важливих об'єктів цивільної інфраструктури, зокрема зафіксовані СММ ОБСЄ випадки обстрілів Донецької фільтрувальної станції, наслідки яких можуть призвести до гуманітарної та екологічної катастрофи. Зокрема, йдеться про домовленості: не здійснювати обстрілів і наступів на Донецьку фільтрувальну станцію, провести роботи з розмінування в районі цієї станції та доріг, що ведуть до неї, надати гарантії безпеки для працівників станції, ремонтних бригад і персоналу СММ ОБСЄ", - написала Д.Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері за підсумками засідання ТКГ у Мінську.

Вона зазначила, що ТКГ підтвердила свою повну відданість перемир'ю, яке було оголошено у зв'язку з початком навчального року, та безумовному виконанню додаткових заходів, спрямованих на забезпечення всеосяжного та сталого безстрокового припинення вогню, включно з виконанням усіх відповідних наказів.

"У цьому контексті українська сторона підтвердила свою повну прихильність узятим на себе зобов'язанням", - наголосила Д.Оліфер.

Говорячи про випадки завдання ударів по цивільній інфраструктурі, прес-секретар Л.Кучми нагадала, що "лише за останній час із використанням забороненої Мінськими угодами зброї було обстріляно населені пункти Гранітне, Зайцеве, Мар'їнку, Водяне, Широкине, Авдіївку, Трьохізбенку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА