20:35 15.11.2017

Виконавча служба відкрила провадження про стягнення з ПриватБанку коштів на користь Суркісів

2 хв читати
Виконавча служба відкрила провадження про стягнення з ПриватБанку коштів на користь Суркісів

Виконавча служба 13 листопада відкрила провадження про стягнення з ПриватБанку коштів на користь Ігоря і Григорія Суркісів, повідомляється на веб-сайті Автоматизованої системи виконавчого провадження при Міністерстві юстиції України.

За даними системи, відповідні провадженнятакож відкриті в рамках стягнення коштів на користь Рахміля Суркіса (батько Ігоря і Григорія), Світлани Суркіс (дочка Г.Суркіса), Марини Суркіс (дочка І.Суркіса) і Поліни Ковалик (є одним з акціонерів А-банку).

Суми коштів, які підлягають стягненню, в системі не уточнюються.

Як повідомлялося, в грудні 2016 року уряд за пропозицією Національного банку України (НБУ) і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізувати на суму 116,8 млрд грн.

У рамках націоналізації банку його зобов'язання перед пов'язаними особами підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

І.Суркіс і його брат Г.Суркіс, а також інші пов'язані з ПриватБанком особи подали 42 позови проти НБУ. Майже всі позови подано до адміністративного суду і стосуються оскарження визнання Нацбанком зазначених осіб пов'язаними з ПриватБанком.

Іншими позивачами, зокрема, виступають батько Ігоря і Григорія - Рахміль Суркіс, Світлана Суркіс (дочка Г.Суркіса), Марина Суркіс (дочка І.Суркіса), Поліна Ковалик (є одним з акціонерів А-Банку), А-Банк, футбольний клуб "Динамо" (І.Суркіс - президент клубу), а також пов'язані з Суркісами офшорні компанії - Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP.

Київський апеляційний адміністративний суд 6 листопада зобов'язав ПриватБанк повернути сім'ї Суркісів 1,05 млрд грн, $266,2 тис. І EUR7,8 тис.

НБУ подав касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України та звернувся до суду з проханням зупинити виконання рішення до вирішення спору в касаційній інстанції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА