20:49 15.11.2017

Зміни, що дозволяють розміщувати стоматкабінети з рентгенапаратами в житлових будинках, набули чинності

2 хв читати
Зміни, що дозволяють розміщувати стоматкабінети з рентгенапаратами в житлових будинках, набули чинності

Зміни до державних санітарних норм, що дозволяють розміщувати стоматологічні кабінети з рентгенівським обладнанням, зокрема з дентальними рентгенапаратами, в житлових будинках і громадських будівлях, набули чинності 14 листопада.

"Більшість приватних стоматологічних кабінетів і клінік розташовані в житлових будинках і до сьогодні вони не мали законного права використовувати найсучасніше рентгенологічне обладнання у своїй роботі", - цитує прес-служба Міністерства охорони здоров'я України слова заступника міністра Романа Ілика.

Згідно з інформацією відомства, зміни, внесені до вимог до роботи стоматкабінетів, дозволяють також використовувати конусно-променевий комп'ютерний томограф, пантономограф і ортопанотомограф.

У відомстві зазначили, що в кабінетах можна робити не більше ніж 100 знімків на тиждень під час проведення прицільних рентгендосліджень і щонайбільше 50 – у разі використання ортопантомографа, що дасть змогу уникнути перевищення річної дози опромінення медперсоналу.

Площа робочого місця оператора має бути не менше ніж 4 кв. м, обладнана захисною ширмою або кабіною. При цьому необхідно враховувати матеріал і товщину міжповерхового перекриття в разі, якщо кабінет розташований у старому будинку.

Як повідомлялося, раніше Міністерство охорони здоров'я ініціювало внесення змін до державних санітарних правил і норм, що дозволяли б розміщувати в житлових будинках стоматологічні кабінети, оснащені дентальними рентгенівськими апаратами, за умови дотримання вимог безпеки та технічних умов експлуатації. Раніше чинні норми дозволяли використовувати це обладнання в рентгенологічному відділенні (кабінеті) лікувально-профілактичного закладу загального або стоматологічного профілю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА