08:21 16.11.2017

СБУ викрила екс-депутата Одеської міськради і забудовника на фінансуванні тероризму

1 хв читати
СБУ викрила екс-депутата Одеської міськради і забудовника на фінансуванні тероризму

Співробітники Служби безпеки України викрили причетність екс-депутата Одеської міськради і менеджмент будівельної компанії в причетності до фінансування терористичних організацій на Донбасі, повідомили в прес-центрі спецслужби.
"Співробітники Служби безпеки України викрили факти фінансування колишнім депутатом Одеської міської ради спільно з менеджментом будівельної компанії незаконних збройних формувань так званих "ДНР" і "ЛНР", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в четвер вранці.
За встановленою правоохоронцями інформацією, один з великих одеських забудовників частину проданої нерухомості не відображає у фінансовій документації і отримує готівкою. Потім ці кошти передавалися одному з колишніх депутатів міськради Одеси, який мав "інтереси" в будівельному бізнесі.
"Співробітники спецслужби задокументували, що депутат, оголошений в міжнародний розшук, ховається від українського правосуддя на території Росії і направляє відсоток від суми на фінансування незаконних збройних формувань терористичних організацій "ДНР / ЛНР", уточнили в СБУ.
Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про голову Всеукраїнської політичної партії "Батьківщина", екс-депутата Верховної Ради України та Одеської міськради, Ігоря Маркова.
Для отримання додаткових доказів фінансування тероризму в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, відбуваються обшуки в офісних приміщеннях будівельної компанії і місцях проживання фігурантів справи.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА