13:32 16.11.2017

На Закарпатті триває масштабна спецоперація з припинення незаконної діяльності на держкордоні

2 хв читати

Державна прикордонна служба України із застосуванням бронетехніки і авіації проводить масштабну операцію на Закарпатті із припинення незаконної діяльності на державному кордоні України.

Як повідомляє в четвер прес-служби Держприкордонслужби, в спецоперації також беруть участь підрозділи Міністерства внутрішніх справ України та військової прокуратури.

"Основна мета – завдання відчутного удару по організаторам незаконної діяльності на державному кордоні України. До операції залучено прикордонну техніку, зокрема броньовану та прикордонну авіація", - йдеться в повідомленні.

Наразі обшуки тривають у десятках приміщень, зокрема, приватних осіб, причетних до протиправної діяльності.

Як повідомляє місцеве інтернет-видання Mukachevo.net з посиланням на джерела в правоохоронних органах, у четвер вранці в санаторій "Карпати" (м.Мукачеве) спецназівці затримали Хорвата Аттилу, відомого на прізвисько "Доки". Він нібито є організатором так званого "приватного кордону" в Закарпатті уздовж лінії кордону з Угорщиною. Через цю межу контрабандою переправлялися товари, зокрема, сигарети і наркотики.

Крім того, видання повідомляє, що в рідному селі Х.Аттили - Велика Бийгань – тривають слідчі дії та обшуки. За попередньою інформацією, вилучено велику кількість наркотиків.

Раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявляв, що на держкордоні України з Угорщиною 150 км є приватними, а прикордонники не мають до них повноцінного доступу.

У свою чергу, Державна прикордонна служба заявляла про здійснення в повному обсязі охорони державного кордону на Закарпатті, що проходить поблизу приватних земельних ділянок, а також вживає всіх дієвих заходів, щоб повернути в державну власність земельні ділянки, розташовані уздовж лінії державного кордону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА