16:44 16.11.2017

Наступного року танковий батальйон морської піхоти буде переведено на танки Т-80 - Порошенко

2 хв читати
Наступного року танковий батальйон морської піхоти буде переведено на танки Т-80 - Порошенко

Президент України Петро Порошенко повідомив, що у 2018 році буде завершено переозброєння танкового батальйону морської піхоти Військово-морських сил Збройних Сил України, а ще один батальйон отримає модернізовані БМП.

"Наступного року ми завершимо переозброєння танкового батальйону бригади морської піхоти переведенням на танки Т-80, іще один батальйон морської піхоти отримає модернізовані БМП", - сказав він у четвер у Маріуполі під час виступу з нагоди Дня морської піхоти, де вручив бойовий прапор 503-му окремому батальйону морської піхоти.

П.Порошенко наголосив, що морські піхотинці є гордістю української армії та держави. "Яскраві перемоги та подвиги воїнів у боях із російсько-терористичними військами золотими літерами вписані в історію Військово-морських сил України. За мужність і героїзм 372 морські піхотинці відзначені державними нагородами, 26 із них - посмертно", - повідомив він.

Президент зазначив, що якість навчання особового складу морської піхоти останніми роками значно зросла, але необхідно завершити формування цього роду військ, зокрема, з використанням допомоги військових інструкторів США, Великої Британії та інших країн НАТО. "До речі, багато чого наші іноземні колеги вже вчаться і в нас, і в морських піхотинців, і у військовослужбовців інших видів Збройних Сил, вчаться того, чого навчило нас саме життя", - додав він.

П.Порошенко зазначив, що поряд із морськими піхотинцями несуть службу й моряки-прикордонники. "Останніми роками ми поліпшили їхнє технічне оснащення, на постах технічного спостереження встановлено сучасні системи висвітлення надводної обстановки. До підрозділів надійшли нові модернізовані катери, які я сьогодні маю оглянути в обстановці, максимально наближеній до бойової", - сказав він.

Президент також нагадав, що у складі прикордонного загону сформовано свою морську піхоту - підрозділ морської охорони спеціального призначення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА