19:26 16.11.2017

Другий підозрюваний у смертельній ДТП у Харкові погрожує сухим голодуванням, якщо йому не пом'якшать запобіжний захід

2 хв читати
Другий підозрюваний у смертельній ДТП у Харкові погрожує сухим голодуванням, якщо йому не пом'якшать запобіжний захід

Другий підозрюваний у смертельній ДТП, яка сталася в центрі Харкова 18 жовтня, Геннадій Дронов заявив, що оголосить сухе голодування, якщо суд не задовольнить апеляційну скаргу про пом'якшення йому запобіжного заходу.

"У разі, якщо суд не буде справедливим, або не буде справедливо розглянуто мою апеляцію, апеляційну скаргу мого адвоката й мені не буде змінено запобіжний захід, я голодуватиму... Я нічого не питиму, не їстиму доти, доки не буде ухвалено законне справедливе рішення", - сказав Г.Дронов у четвер під час відеоконференції на засіданні апеляційного суду Харківської області.

Він стверджує, що за час, проведений у СІЗО, у нього погіршився стан здоров'я. Г.Дронов звернувся до суду з проханням призначити йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з застосуванням електронного браслета й дозволити продовжити лікування у приватній клініці.

У свою чергу прокурор заперечував проти задоволення апеляційної скарги, посилаючись, зокрема, на те, що Г.Дронов може симулювати погіршення стану здоров'я, щоб затягувати або ухилятися від досудового слідства.

Як повідомлялося, пізно ввечері 8 листопада суддя Київського райсуду Харкова Наталія Єфименко задовольнила клопотання прокуратури та визначила запобіжний захід Г.Дронову у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до закінчення термінів досудового слідства, тобто до 19 грудня включно.

Увечері 18 жовтня на перехресті вул. Сумської та провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок цього Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини та хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня.

ДТП розслідується за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

Увечері 20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Геннадій Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

21 жовтня начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех заявив, що після завершення низки експертиз статус водія Volkswagen може змінитися.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 водію Volkswagen Touareg Г.Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри відбувалося в лікарні, де його підзахисний перебував на стаціонарному лікуванні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА