08:35 17.11.2017

Питання автомобілів з іноземною реєстрацією потребує негайного врегулювання

3 хв читати
Питання автомобілів з іноземною реєстрацією потребує негайного врегулювання

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наголошує на необхідності якнайшвидшого врегулювання проблеми з автомобілями з європейської реєстрацією, які тривалий час перебувають в Україні.

В ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" у ніч на п'ятницю міністр розповів, що нещодавно в одному з великих обласних центрів "один афроамериканець на автомобілі на латвійських номерах скоїв наїзд, кинув машину і втік". За словами А.Авакова, жодної інформації про автомобіль немає: ні на кого він записаний, ні хто ним керував.

"Це теж система безпеки. В цьому контексті чим менше буде машин з іноземною реєстрацією "на постоянку" їздити тут, тим безпечніше для нас", - висловив переконання глава МВС.

Міністр пояснив, що коли автомобіль в'їжджає до країни тимчасово, то це не реєструється в базі даних. "Якщо ти іноземець і заїхав до країни, проїжджаючи з Магадана в Лондон, і їдеш лише шість годин, то тебе не реєструють у постійній базі... Ти просто транзитний. А якщо ти вдаєш, що ти приїжджаєш з Магадана в Кострому через Україну і їздиш тут шість або вісім місяців, а потім приїжджаєш і блокуєш дороги перед Верховною Радою... Як цей процес забезпечити - це питання фіскальної служби, яка має запропонувати відповідні механізми", - сказав міністр.

"Думаю, що це питання потребує негайного врегулювання, і вирішувати його треба не в бік жорсткої фіскальної ситуації, але й не в бік "завозьте весь мотлох, що є". Повинна бути серединка, тут має бути теж воля: хтось повинен непопулярно сказати "ні", а хтось повинен знайти баланс, і цей хтось сидить у парламенті", - зазначив А.Аваков.

"Це і є мірило: коли фіскали тиснуть з одного боку, а виборець, громадськість, люди, активісти тиснуть з іншого боку! Тоді ми знайдемо баланс. А просто один одного знищувати - це неправильно", - підсумував міністр.

Він висловив переконання в неприпустимості того, що "в країні, яка воює, не можна зупиняти машину на іноземних номерах із незрозумілим власником за кермом".

"Як міністр внутрішніх справ я маю забезпечити функцію безпеки, тому я кажу, що більший контроль дасть більшу безпеку, але водночас я виступаю за те, щоб права не порушувалися", - додав А.Аваков.

Як повідомлялося, за даними Державної фіскальної служби, станом на 1 листопада 2017 року на території України перебуває понад 383,3 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, зокрема з порушенням терміну - майже 236,6 тис. автомобілів.

При цьому в січні-жовтні в Україну ввезено 865 тис. авто з іноземною реєстрацією, зокрема 681,6 тис. авто ввезено в режимі "транзиту" і майже 183,4 тис. - у режимі "тимчасового ввезення".

Кабінет Міністрів України у своєму поданому до парламенту 14 листопада законопроекті №7286 пропонує встановити, що особисті транспортні засоби, тимчасово ввезені в Україну більше ніж на 90 днів, протягом 10 робочих днів підлягають державній реєстрації без зміни реєстраційних документів і номерних знаків країни їх реєстрації. При цьому порядок встановлення на облік таких автомобілів визначатиме Кабінет Міністрів України.

Крім цього, авто необхідно попередньо застрахувати в Україні на час його перебування в країні. Передбачається також створення реєстру зареєстрованих авто на іноземних номерах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА