10:28 17.11.2017

Правозахисники занепокоєні здоров'ям кримського активіста Балуха

2 хв читати

Повернення до СІЗО небезпечне для здоров'я українського активіста Володимира Балуха, справу якого повторно розглядають у Роздольненському районному суді окупованого Криму, заявляє керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

"У нього з'явилися проблеми і зі спиною, і з нирками, він повідомляв і про проблеми з серцем. Ми серйозно переживаємо за його здоров'я. Наближається зима, через холод проблем із загостренням хвороб буде тільки більше", - сказала О.Скрипник у коментарі виданню "Крим. Реалії".

За словами правозахисниці, засідання суду 16 листопада підтвердило, що справа В.Балуха має суто політичний характер. "Володя має всі підстави бути звільненим, але вже другий склад суддів це ігнорує", - пояснила О.Скрипник.

Раніше, 10 листопада, в Роздольненському суді відбулося засідання у справі В.Балуха, під час якого йому стало погано, йому викликали "швидку допомогу" й відвезли до лікарні. Згідно з висновком лікаря, у В.Балуха гострий біль, остеохондроз поперекової частини. Брати участь у судовому засіданні він не може, йому необхідне амбулаторне лікування. При цьому лікарі заявили, що активіст може перебувати в ізоляторі тимчасового тримання.

Наразі, згідно з рішенням суду, В.Балух перебуває під арештом до 16 січня 2018 року. 16 листопада Роздольненський суд відхилив клопотання його захисту та залишив його під арештом "через відсутність змін в обґрунтуванні перебування під вартою".

Як повідомлялося, українського фермера В.Балуха заарештували 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого РФ Криму. Російська влада висунула йому обвинувачення у зберіганні боєприпасів.

Роздольненський районний суд (Крим) засудив українського активіста В.Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії поселенні та до штрафу в розмірі 10 тисяч російських рублів. Захист українця заявив, що справу сфабриковано, а його вирок буде оскаржено у вищих інстанціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА