13:51 17.11.2017

ГПУ порушила справу проти Ситника за зверненням нардепа з "Народного фронту"

3 хв читати
ГПУ порушила справу проти Ситника за зверненням нардепа з "Народного фронту"

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження стосовно директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника за зверненням народного депутата з фракції "Народний фронт" Олени Масоріної, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган інтернет-виданню "Українська правда".

Л.Сарган повідомила виданню, що Управління з розслідування злочинів, скоєних працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю Головного слідчого управління Генпрокуратури, здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому 16 листопада 2017 за зверненням народного депутата України О.Масоріної і заявою Ірини Німець - дружини заступника військового прокурора Костянтина Кулика, якого НАБУ і САП підозрюють у незаконному збагаченні.

За даними Генпрокуратури, проведення посадовими особами НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій щодо І.Німець призвело до порушення недоторканності приватного життя, таємниці її листування і телефонних розмов. А також - до розголошення даних досудового розслідування, що порочать честь і гідність останньої, за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 163, ч. 1 ст. 182, ч. 1 ст. 328, ч. 2 ст. 387 Кримінального кодексу України.

Згідно з даними з Єдиного реєстру досудових розслідувань, який має в своєму розпорядженні "Українська правда", кримінальне провадження було зареєстровано в ЄРДР 16 листопада з правовою кваліфікацією ч.1 ст. 328 Кримінального кодексу (розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, особою, якій ці відомості були довірені або стали відомі у зв'язку з виконанням службових обов'язків, за відсутності ознак державної зради або шпигунства).

За інформацією "Української правди" О.Масоріна стверджує, що А.Ситник влітку 2017 року надав групі журналістів неофіційне інтерв'ю, під час якого повідомив обставини і подробиці досудового розслідування в окремих резонансних кримінальних провадженнях, що ганьблять честь і гідність людини. Зокрема А.Ситник розголосив відомості про обставини особистого життя І.Німець.

Як повідомлялося, 15 листопада 2017 року народний депутат з фракції "Народний фронт", радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко перед засіданням комітету Верховної Ради з протидії корупції оприлюднив аудіозапис, яка може свідчити про можливий злочин з боку А.Ситника.

"Кілька днів тому в інтернеті з'явився розмова, в якій людина з голосом, схожим на Ситника на зустрічі з невідомими особами зачитує їм матеріали оперативно-технічної розробки -"прослушки" дружини заступника військового прокурора Кулика (Костянтин Кулик - військовий прокурор сил АТО, якого НАБУ і САП підозрюють у незаконному збагаченні - ІФ). Ці матеріали становлять державну таємницю, якщо не були розсекречені ... розголошення цих матеріалів тягне за собою кримінальну відповідальність за трьома статтями Кримінального кодексу – порушення законодавства про держтаємницю, розголошення матеріалів досудового слідства і перевищення службових повноважень", - сказав А.Геращенко.

"Я публічно звертаюся до керівника САП Назара Холодницького, до генпрокурора Луценка (Юрія Луценка - ІФ), глави СБУ Грицака (Василю Грицаку - ІФ) з тим, щоб вони відреагували відповідно до закону і вивчили запис, щоб надати юридичне оформлення подальшим діям", - сказав нардеп.

У свою чергу народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко заявив про конфлікт інтересів у А.Геращенка та А.Ситника в зв'язку з розслідуванням НАБУ "справи рюкзаків", в якому фігурує син міністра внутрішніх справ України Олександр Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА