14:29 17.11.2017

Луценко заявив, що згідно із законом не повинен декларувати паркомісця сина

2 хв читати
Луценко заявив, що згідно із законом не повинен декларувати паркомісця сина

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що згідно із законодавством не повинен декларувати активи повнолітнього сина, який проживає окремо.

"Луценко Юрій Віталійович і його дружина не повинні зазначати в декларації два паркомісця, які придбав мій син, якому 28 років, і він проживає окремо від нашої сім'ї. Жодним законом не передбачено показувати в моїй декларації його витрати або операції, що підлягають декларуванню", - сказав Ю.Луценко на брифінгу в Києві в п'ятницю.

Генпрокурор повідомив, що його син із 2015 року проживає окремо, і його бізнес - це його особиста відповідальність.

Водночас, за словами Ю.Луценка, він не здивований, що на нього написав заяву до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) екс-заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

"Я не здивований, що власник "золотої лопати", якого прокуратура обвинувачує в розкраданні 1 млн 200 тис. грн державних коштів і який переховується на території Росії, написав на мене заяву. Це логічно. Нелогічно говорити про склад злочину", - сказав генпрокурор.

Раніше цього дня прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра повідомила інтернет-виданню "Українська правда", що НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення генерального прокурора Ю.Луценка. За словами С.Оліфіри, справа стосується саме генпрокурора і відкрита за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

У свою чергу екс-заступник генпрокурора Р.Кузьмін написав у Facebook, що цю справу відкрито за його зверненням. "За моєю заявою НАБУ зареєструвало й розпочало розслідування кримінального провадження про незаконне збагачення генпрокурора Луценка", - повідомив він.

Р.Кузьмін до свого поста долучив листа від НАБУ, в якому йому повідомляють про відкриття провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА