15:07 17.11.2017

Луценко запевнив в об'єктивності розслідування Генпрокуратури за заявкою, в якій фігурує директор НАБУ

2 хв читати
Луценко запевнив в об'єктивності розслідування Генпрокуратури за заявкою, в якій фігурує директор НАБУ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що кримінальне провадження, в якому фігурує директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, буде досліджено об'єктивно.

"У нас немає провадження проти Ситника. Провадження зареєстровано за ймовірне розкриття секретних документів", - сказав генпрокурор на брифінгу у п'ятницю в Києві.

"Якщо підтвердиться, що цей документ мав статус секретності, якщо підтвердиться, що це робила посадова особа правоохоронного органу, то, звичайно, у нього будуть проблеми з законом. Але поки це все залишається підставою. Наразі заявку зареєстровано. Все буде об'єктивно", - запевнив Ю.Луценко.

Як повідомлялося, Управління із розслідування злочинів, скоєних працівниками органів із боротьби із правопорушеннями Головного слідчого управління Генпрокуратури, здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні, розпочатого 16 листопада 2017 року за зверненням народного депутата України Олени Масоріної та заявою Ірини Німець – дружини заступника військового прокурора Кулика, якого НАБУ і САП підозрюють у незаконному збагаченні.

За даними Генпрокуратури, проведення офіційними особами НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури слідчих (розслідувань) та негласних слідчих (розслідувань) дій щодо І.Німець призвело до порушення до порушення недоторканності приватного життя, таємниці її листування і телефонних розмов. А також - до розголошення даних досудового розслідування, що ганьблять честь і гідність останньої, за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 163, ч. 1 ст. 182, ч. 1 ст. 328, ч. 2 ст. 387 Кримінального кодексу України.

За інформацією "Української правди" О.Масоріна стверджує, що А.Ситник влітку 2017 року надав групі журналістів неофіційне інтерв'ю, під час якого повідомив обставини і подробиці досудового розслідування в кількох резонансних кримінальних проваджень, що ганьблять честь і гідність людини. Зокрема А.Ситник розголосив відомості про обставини особистого життя І.Німець. За інформацією "Української правди" О.Масоріна заявляє, що А.Ситник влітку 2017 року предоставив групі журналістів неофіційне інтерв'ю, під час якого повідомили обставини та деталі досудового розслідування в кількох резонансних кримінальних справах, що зачіпають честь і гідність людини. Закрема А.Ситник розкрив інформацію про обставини особистого життя І.Німець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА