18:45 17.11.2017

Голова одеської Kadorr Group спростовує звинувачення у фінансуванні "ДНР/ЛНР" і готовий відзвітувати за "кожну гривню"

3 хв читати

 Голова одеської будівельної компанії Kadorr Group Аднан Ківан, який фігурує у справі про фінансування незаконних збройних формувань "ДНР" і "ЛНР", спростовує звинувачення і говорить, що готовий пояснити походження всіх коштів і печаток, виявлених СБУ під час обшуків.

"Ми ніколи не мали ніяких відносин ні з "ДНР", ні з "ЛНР", ні з якоюсь іншою подібною організацією. Це абсолютна нісенітниця й обман. Я патріот України, і з 2014 року ми підтримували українську армію, ми були на цьому боці... Якщо вони це доведуть, я готовий особисто до вищої міри покарання. Але вони цього ніколи не доведуть, тому що цього немає і не могло бути в природі", - сказав А.Ківан у заяві, яку оприлюднив пов'язаний із бізнесменом одеський "7 канал".

При цьому він зазначив, що не проти перевірок, і його компанія готова до них, але вказав на порушення закону з боку правоохоронців, зокрема на недопуск адвокатів під час обшуку на двох об'єктах.

А.Ківан також повідомив, що вилучено понад 100 печаток - це частково печатки близько 50 компаній, що входять до інвестиційно-будівельної групи, а також печатки для документів і штампів. А вилучені понад 20 млн грн - це касові гроші.

"Бухгалтери та юристи готові відзвітувати за кожну печатку, за кожен папір, за кожну копійку", - заявив А.Ківан, додавши, що вилучати їх правоохоронці, на його думку, не мали права, і компанія має намір оскаржити ці дії.

Бізнесмен наголосив, що нинішня ситуація не вплине на роботу компанії.

Як повідомлялося, вранці 16 листопада 2017 року прес-центр СБУ заявив про виявлення фактів фінансування незаконних збройних формувань так званих ДНР і ЛНР колишнім депутатом Одеської міської ради спільно з менеджментом одеської будівельної компанії.

У спецслужбі зазначили, що, за встановленою правоохоронцями інформацією, один із великих одеських забудовників частину проданої нерухомості не відображає у фінансовій документації й отримує гроші готівкою. Потім ці кошти передавалися одному з колишніх депутатів міськради Одеси, який мав "інтереси" у будівельному бізнесі.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про голову Всеукраїнської політичної партії "Родіна", екс-депутата Верховної Ради України та Одеської міськради Ігоря Маркова.

Для отримання додаткових доказів фінансування тероризму у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, відбуваються обшуки в офісних приміщеннях будівельної компанії та місцях проживання фігурантів справи. При цьому джерела агентства в правоохоронних органах повідомили, що обшуки проводилися у будівлях, пов'язаних із найбільшим забудовником Одеси - бізнесменом Аднаном Ківаном, власником інвестиційно-будівельної компанії KADORR Group. За підсумками обшуків співробітники СБУ вилучили фінансово-господарську документацію, понад 20 млн грн готівкою і більше ніж 100 печаток фіктивних підприємств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА