18:50 17.11.2017

Другий підозрюваний у смертельній ДТП у Харкові не подавав до СІЗО заяв про голодовку, стверджують у Мін’юсті

2 хв читати
Другий підозрюваний у смертельній ДТП у Харкові не подавав до СІЗО заяв про голодовку, стверджують у Мін’юсті

Другий підозрюваний у смертельній ДТП, яка сталася в центрі Харкова 18 жовтня, Геннадій Дронов не подавав до СІЗО письмових заяв про оголошення сухої голодовки, повідомила начальник прес-служби Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції Ольга Кузнецова.

"На цей момент (17:30 п'ятниці - ІФ) ніяких письмових заяв про оголошення голодовки від нього не надходило", - сказала О.Кузнецова агентству "Інтерфакс-Україна".

Адвокат Г.Дронова Сергій Перепелиця в коментарі агентству заявив, що не має інформації про те, чи оголосив його підзахисний суху голодовку, як заявляв напередодні.

"Я не можу ні підтвердити, ні спростувати, оскільки я сьогодні з ним не бачився, в СІЗО короткий день, я до нього не потрапив", - сказав С.Перепелиця.

Раніше 16 листопада під час засідання апеляційного суду Г.Дронов заявив, що якщо апеляція про пом'якшення запобіжного заходу не буде задоволена судом, він оголосить суху голодовку. Проте Апеляційний суд Харківської області відмовився змінити запобіжний захід і залишив Г.Дронова під вартою.

Як повідомлялося, пізно ввечері 8 листопада 2017 року суддя Київського райсуду Харкова Наталія Єфіменко задовольнила клопотання прокуратури та визначила запобіжний Г.Дронову захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до закінчення термінів досудового слідства, тобто 19 грудня включно.

Увечері 18 жовтня на перехресті вул. Сумської та провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок цього Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молода людина). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня.

ДТП розслідується за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

Увечері 20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Геннадій Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

21 жовтня начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех заявив, що після закінчення низки експертиз статус водія Volkswagen 'а може змінитися.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 водію Volkswagen Touareg Геннадію Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри відбувалося в лікарні, де його підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА