20:13 17.11.2017

Україна має намір запровадити вільну конкуренцію між видами транспорту

3 хв читати
Україна має намір запровадити вільну конкуренцію між видами транспорту

Логістика в Україні повинна бути конкурентною, і разом з логістичною стратегією планується ввести вільну конкуренцію між різними видами транспорту.

Відповідно до прес-релізу Міністерства інфраструктури України, про це заявив його глава Володимир Омелян 17 листопада під час презентації Логістичної стратегії, розробленої для України за підтримки Світового банку.

У заході також узяли участь: директор Світового Банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, голова "Укрзалізниці" Євген Кравцов, керівник Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури Олександра Клітін, представники експертного середовища, громадськості.

Міністр інфраструктури України підкреслив, що без зрозумілої та чіткої логістичної стратегії розвиток України як повноцінного учасника світових економічних процесів неможливо.

"Ми серйозно розглядаємо логістичну стратегію, презентація якої відбувається сьогодні. Це не просто набір видінь і політик, це - євродирективи, які чітко регулюють питання транспорту і які повинні бути введені в Україні", - зазначив він.

Одним з ключових питань, за словами глави міністерства, є реформа "Укрзалізниці".

"Я не хотів би, щоб скандали навколо "Укрзалізниці" постійно були топ-темою в Україні. "Укрзалізниця" повинна працювати ритмічно і прогнозовано і давати суспільству і бізнесу результат, якого від неї очікують. Ми разом з керівництвом "Укрзалізниці" починаємо співпрацю з General Electric. Сподіваюся, також в Україні будуть такі компанії, як Alstom і Bombardier, можливо, ще інші компанії. Технічне переоснащення залізниці - це теж логістика, це ключ, який дає вирішення багатьох проблем", - заявив В.Омелян.

Міністр інфраструктури зауважив, що сьогодні у Верховній Раді був зареєстрований законопроект про залізничний транспорт, ухвалення якого нарешті дасть старт реформі залізничної галузі в Україні.

В.Омелян також наголосив на необхідності залучення інвестицій для реформування автомобільного транспорту.

"До 2030 року нам необхідно інвестувати мінімум $6 млрд для того, щоб отримати нові вантажівки сучасного покоління. Це не абстрактна інвестиція в рухомий склад - це інвестиція і в екологію, і в енергоефективність. Якщо ми повністю переходимо на новий тип автомобілів, то ми економимо мінімум EUR2,5 млрд на паливі, на обслуговуванні. Безумовно, ми можемо і надалі робити так, як зараз, - брати вживані автомобілі з Європи і використовувати їх для вантажних перевезень, або працювати спільно з європейськими інституціями, банками, щоб запускати спеціальні кредитні лінії для закупівлі великої кількості таких автомобілів або налагодження їх виробництва в Україні", - сказав він.

Міністр інфраструктури підкреслив, що логістична стратегія буде складовою Національної транспортної стратегії 2030, і висловив надію, що вона буде затверджена на урядовому рівні вже на початку наступного року.

"Вона повинна відповідати нашій Національній транспортній стратегії до 2030 року. Це повинен бути єдиний документ. Але, як сьогодні підкреслили представники Світового банку та Єврокомісії, це не може бути роботою одного міністерства інфраструктури. Це робота всього уряду. Це має бути повна політична підтримка як прем'єр-міністра, профільного віце-прем'єра та парламенту", - резюмував В.Омелян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА