20:35 17.11.2017

Влада Норвегії вибачилася за "ворожий плакат" з Ататюрком на навчаннях

2 хв читати
Влада Норвегії вибачилася за "ворожий плакат" з Ататюрком на навчаннях

Міністр оборони Норвегії Франк Бакке-Йенсен висловив співчуття у зв'язку з тим, що на навчаннях НАТО в Норвегії використовувався "ворожий плакат" із зображенням засновника Турецької Республіки Кемаля Ататюрка і ім'ям президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана. Про це повідомляє прес-служба військового відомства.

"Висловлюю співчуття з приводу події під час навчань в спільному центрі НАТО в Ставангері", - наводить прес-служба слова міністра. Він зазначив, що інцидент став результатом дій однієї людини і "не відображає точку зору Норвегії". Норвежець, який повісив цей плакат, відсторонений від роботи. Міністр оборони пообіцяв провести ретельне розслідування і вжити необхідних заходів.

Бакке-Йенсен назвав Туреччину важливим союзником НАТО і додав, що Норвегія цінує співпрацю з нею.

Командування спільного військового центру НАТО в Норвегії також принесло вибачення у зв'язку з використанням імені Ердогана під час навчань. В альянсі відзначили, що дорожать Туреччиною як союзником, який виконує важливий внесок у безпеку НАТО.

Після випадку з "ворожим плакатом" Туреччина відкликала свої війська з навчань. Про інцидент турецькому лідерові повідомив глава генштабу Туреччини Хулуси Акар і міністр з відносин з Євросоюзом Омер Челік. "Вони сказали мені, що відкликають звідти (з навчань в Норвегії) 40 наших військовослужбовців. Я сказав їм, щоб вони зробили це негайно. В таких умовах не може бути ніякого союзу", - вважає Ердоган.

Навчання НАТО проходять в Норвегії з 1 по 18 листопада. Туреччина входить в альянс з лютого 1952 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА