20:42 17.11.2017

Пожежа в одеському таборі "Вікторія" виникла через забутий одним з вихователів кип'ятильник

2 хв читати
Пожежа в одеському таборі "Вікторія" виникла через забутий одним з вихователів кип'ятильник

Найімовірнішою причиною виникнення пожежі в одеському дитячому таборі "Вікторія", де загинули троє дітей, названо аварійний режим роботи побутового кип'ятильника, підключеного до мережі й залишеного без нагляду.

Фотографію відповідного висновку дослідження технічної причини виникнення пожежі оприлюднило одеське видання "Таймер". Документ підписано начальником дослідницько-випробувальної лабораторії Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області О.Панкратовим.

Згідно з результатами експертизи, пожежа почалася в житловому приміщенні кімнати № 4 на першому поверсі корпусу № 5 в тому місці, де стояла тумбочка. У цій кімнаті жила художній керівник танцювального ансамблю "Адель" Т. Єгорова, пише "Таймер".

Достовірність документа підтвердив радник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

"Слідчі та експерти просили 2 місяці на висновки про причини пожежі, сьогодні акт експертизи став публічним. Пожежа сталася через забутий і включений звичайний дешевий кип'ятильник в одній з кімнат, де жив вихователь", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла пізно ввечері 15 вересня ц.р. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому на момент пожежі перебували 52 дитини.

Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, імовірно, могла втекти, злякавшись. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини.

Пізніше начальник слідчого управління ГУНП в Одеській області Сергій Шайхет повідомив на своїй сторінці в Facebook, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якою ідентифіковані останки всіх трьох дівчаток.

В рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі та загибелі дітей підозри було висунуто директору табору П.Саркісяну (наразі вийшов із СІЗО під заставу в 128 тис. грн, яку своїм рішенням йому визначив Приморський райсуд Одеси), відповідальної за пожежну безпеку Надії Янчик (її колегія Апеляційного суду Одеської області випустила з-під варти на поруки народних депутатів Мустафі Найєму та Григорію Шверку), екс-віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько і керівнику відділення ДСНС України в Київському районі Одеси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА