11:35 18.11.2017

Київ готовий до обміну заручниками з ОРДЛО, головне - щоб це було швидше, заявив Тандіт

2 хв читати
Київ готовий до обміну заручниками з ОРДЛО, головне - щоб це було швидше, заявив Тандіт

Українська сторона готова передати представникам окремих районів Донецької та Луганської областей понад 300 осіб із їхнього списку в обмін на 74 українських заручники, яких вони готові віддати Києву, сказав радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

"Зрозуміло, що в Донецьку і Луганську сидять маріонетки, і фактично лідер Росії веде переговори сам з собою. Але для нас головне - результат. Ми готові згідно з домовленостями і тими цифрами, які зараз обговорюють, і вже в ЗМІ говорять, що 307 осіб - це ті, що скоювали злочини проти цілісності України, які були в списку з боку ОРДЛО, - ми готові в рамках домовленості за певною процедурою їх туди передати, щоб забрати 74 людини", - сказав Ю.Тандіт в ефірі" 5 каналу ".

Він зазначив, що всіх затриманих українською стороною, кого можна законно віддати, Київ готовий віддати в обмін на тих, кого утримує інша сторона.

"На сьогодні вважаються (заручниками - ІФ) 158 осіб... Але ми говоримо про те, що 87 осіб наших заручників, - це ті наші герої, місцеперебування яких ми знаємо, вони говорять про інші цифри. Ми, йдучи на компроміси, готові до такої схеми, головне - щоб це було швидше, тому що, фактично, багато з наших хлопців там уже близько трьох років", - розповів радник голови СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА