13:54 18.11.2017

Розслідування справи про зловживання в НАЗК передано СБУ

3 хв читати
Розслідування справи про зловживання в НАЗК передано СБУ

Керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) Ганна Соломатіна повідомила, що генеральний прокурор України Юрій Луценко передав розслідування справи про зловживання в НАЗК від Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) до Служби безпеки України ( СБУ).

"Юрію Луценку ... Назар Холодницький (керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – ІФ) ... Як ви могли передати справу в СБУ, якщо знали, що викривачі дали свідчення на заступника начальника управління СБУ Карпушина? Саме Карпушин приніс назад пакет із документами про зловживання в НАЗК, який мій колега відвіз на вул.Резницьку (на вул.Резницькій, 13/15 розтошована Генпрокуратура України – ІФ). Повернув незареєстрованим і сказав: не лізьте", – написала Г.Соломатіна на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".

"То які ж будуть результати такого "неупередженого" розслідування?" – запитала вона.

Вона наголосила, що домагатиметься повернення розслідування у справі НАЗК назад в НАБУ.

"Ми віримо тільки детективам НАБУ. Нам байдуже, які там стосунки між НАБУ, САП або НАЗК. Вони – єдині, кому ми віримо. І ми будемо працювати тільки з ними", – написала Г.Соломатіна.

Вона також звернулася до правозахисників і адвокатів з проханням допомогти підготувати позов до генерального прокурора Юрія Луценка та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за їх незаконне рішення.

У свою чергу народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" роз'яснив, що спрямування в СБУ розслідування справи щодо НАЗК створює конфлікт інтересів.

"За моєю інформацією, кілька годин тому рішенням генерального прокурора Юрія Луценка кримінальне провадження щодо керівництва НАЗК за фактами, оприлюдненими Ганною Соломатіною, забрали з НАБУ і передали в СБУ. На ділі це означає, що в подальшому всі процесуальні дії по цій справі, зокрема, обшуки в НАЗК, вилучення документів, допити самої Соломатін, інших співробітників агентства і Адміністрації президента будуть проводити співробітники Служби безпеки", – написав М.Найєм в "Фейсбуці" в п'ятницю ввечері.

За словами нардепа, такі дії є порушенням Кримінального процесуального кодексу України та створюють прямий конфлікт інтересів, оскільки НАЗК "безпосередньо курується співробітниками Адміністрації президента".

"Крім цього в показаннях Соломатіної також фігурує співробітник СБУ і радник пані Корчак (глави НАЗК Наталії Корчак – ІФ) – Карпушин, який має причетність до історії з поверненням документів Соломатіної з Генпрокуратури", – заявив М.Найєм, наголосивши, що зараз треба захистити "співробітників НАЗК, які виступили з публічними обвинуваченнями"

Як повідомлялося, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Г.Соломатіна заявила, що перевірки е-декларування в НАЗК фальсифікуються, і попросила антикорупційні органи розслідувати факти неправомірних дій, а главу Нацагентства Наталю Корчак відсторонити від виконання обов'язків на час розслідування.

Вона також повідомила, що написала заяву про звільнення з займаної посади. Також заяви про звільнення з займаних посад написали ще кілька людей, зокрема керівники інших департаментів НАЗК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА