19:10 18.11.2017

Правоохоронні органи РФ готуют запит до України щодо затримання підозрюваного в причетності до вбивства Пола Хлєбнікова

2 хв читати
Правоохоронні органи РФ готуют запит до України щодо затримання підозрюваного в причетності до вбивства Пола Хлєбнікова

 

Затриманим в Києві громадянином РФ може бути Казбек Дукузов, розшукуваний російськими правоохоронними органами за низку замовних убивств, в тому числі, головного редактора російської версії журналу "Форбс" Пола Хлєбнікова та колишнього заступника голови уряду Чеченської республіки Яна Сергуніна, повідомив "Інтерфаксу" в суботу джерело, знайоме з ситуацією.
"Наразі інформація перевіряється. Російські правоохоронні органи готуються направити в Україну відповідний запит", - сказав він.
Мосміськсуд 14 березня 2007 року призупинив провадження у справі про вбивство П.Хлєбнікова в зв'язку з оголошенням в розшук заочно заарештованого К.Дукузова, який не з'явився тоді на засідання. Його захист стверджував, що він знаходиться на лікуванні в Чечні, але К.Дукузов так і не постав перед слідчими органами.
Американський журналіст П.Хлєбніков був застрелений 9 липня 2004 року в Москві.
За даними слідства, в ході  розслідування справи встановлено, що вбивство П.Хлєбнікова було скоєно учасниками організованої злочинної групи, до складу якої входив К.Дукузов.
Як стверджувало слідство, було встановлено, що крім вбивства П.Хлєбнікова, члени групи причетні до вбивства колишнього заступника голови уряду Чеченської республіки Яна Сергуніна, скоєного 25 червня 2004 року в Москві, замаху на вбивство підприємця Олексія Пічугіна, розбою і вимагання.
У травні 2006 року Мосміськсуд на підставі виправдувального вердикту колегії присяжних виправдав усіх трьох підсудних. Пізніше Верховний суд РФ за протестом Генпрокуратури скасував виправдувальний вирок і повернув справу на новий розгляд.
 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА