20:04 18.11.2017

У Китаї спустили на воду перше повністю електричне вантажне судно

2 хв читати

На верфі компанії Guangzhou Shipyard International Company Ltd в китайському Гуанчжоу спустили на воду вантажне судно, яке повністю працює на електриці. Про це повідомляє China Daily.

Як уточнює видання, судно має вантажопідйомність 2 тис. т. Його запас ходу на одному заряді батареї- 80 км, ємність літієвої батареї - 2,4 тис. кв / год. Це еквівалентно енергії акумуляторів 40 нових електрокарів. Корабель на електротязі здатний розвивати швидкість до 12,8 км / год. "Оскільки корабель має електродвигун, він не несе ніякої загрози навколишньому середовищу. Цю технологію скоро буде впроваджено в пасажирських водних перевезеннях і на інженерних кораблях", - заявив голова компанії-розробника судна, Hangzhou Modern Ship Design & Research Co, Хуан Джіалін.

Спущене на воду судно, за його словами, призначене для перевезення кам'яного вугілля для генерації електроенергії. Генеральний директор Guangzhou Shipyard International Чен Джі зазначив, що ціна на перевезення на електрокораблях буде залежати від ємності літієвих батарей. На думку Джі, судна на електричній тязі теоретично мають більшу вантажопідйомність, ніж аналоги на традиційному паливі.

Наразі судно, ім'я якого поки не називається, почало випробування в водах на південь від Гонконгу.

Tesla 17 листопада представила свою першу електровантажівку Tesla Semi Truck. За словами глави компанії Ілона Маска, вантажівка здатна проїхати 804,5 км при повному завантаженні (36 т) і на максимальній швидкості (96 км / ч) .Однією 30-хвилинної зарядки вантажівки повинно вистачати на 643,6 км, при тому, що середня довжина більшості вантажних маршрутів на дорогах США становить 338 км. Як стверджує Маск, вартість перевезення вантажів на електромобілях Tesla складе $ 0,85 на милю (1,609 км), коли середня вартість вантажоперевезень на дизельному паливі складає $ 1,51.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА